Hartwall ja Lahti Energia rakentavat biokaasulaitoksen – energiaa oluen panemisessa syntyvästä mäskistä

Biokaasulaitoksen tuotanto on arviolta 12 gigawattituntia vuodessa. Määrä vastaa lähes 650 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Uudessa laitoksessa tullaan tekemään biokaasua oluen panemisessa syntyvästä mäskistä sekä vanhan kaatopaikka-alueen kaasuista. (Kuva Hartwallin verkkosivulta)

Hartwall ja Lahti Energia ovat solmineet esisopimuksen biokaasulaitoksen rakentamisesta. Rakennustöiden on määrä käynnistyä loppuvuodesta ja laitos on suunnitelmissa ottaa käyttöön vuoden 2023 alussa. Hankkeelle haetaan energiatukea.

”Olemme tehneet Hartwallin kanssa tiivistä yhteistyötä vuosien ajan, ja tämä on suurin yhteinen projektimme. Olemme siirtyneet  lämmön- ja sähköntuotannossamme jo lähes 100-prosenttisesti uusiutuviin tai kiertotalouteen perustuviin energialähteisiin. Tämä biokaasulaitos on esimerkki tulevaisuuden energiantuotannosta – se on maailman mittakaavassakin poikkeuksellisen edistynyt”, kertoo Lahti Energian toimitusjohtaja Jouni Haikarainen.

Biokaasulaitoksella arvioidaan tuotettavan 12 gigawattituntia vuodessa. Määrä vastaa lähes 650 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Tällä katetaan suurin osa koko Hartwallin kaasuntarpeesta, joka on noin 70 prosenttia Hartwallin vuotuisesta lämpöenergian käytöstä.

Uusiutuvan biokaasun lisäksi Hartwallille tullaan tuottamaan energiaa hyödyntämällä Kujalan jo käytöstä poistetun kaatopaikan kaasuja.

”Kokonaisuus on suunniteltu tarkasti ja saamme hyötykäyttöön niin Kujalan vanhan kaatopaikan vapauttamat kaasut kuin Hartwallin tuotantolaitoksen jätevesien lämpöenergian”, Haikarainen kertoo.

Käyttöön otetaan myös uusi sähkökattila, joka korvaa maakaasua Hartwallin tarvitsemassa höyrytuotannossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartwall ja Lahti Energia rakentavat biokaasulaitoksen – energiaa oluen panemisessa syntyvästä mäskistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat