Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki-Vantaan kakkosterminaali avautuu joulukuussa – miljardi-investoinnin kotimaisuusaste 90 prosenttia

Finavian mukaan investoinnin arvo on yhteensä noin 1,0 miljardia euroa ja sen työllisyysvaikutus on rakentamisen aikana 16 600 henkilötyövuotta

Helsinki-Vantaan laajennustyöt etenevät aikataulussaan kertoo Finavia. Viime keväänä asennettiin uuden sisääntuloaulan puulippaa.

Finavian jätti-investointi Helsinki-Vantaan lentoasemalla saavuttaa joulukuun alussa merkittävän etapin, kun uusi puukattoinen sisäänkäynti, taksi- ja bussiasemat, pysäköintihalli, kehäratayhteys ja tuloaula avataan matkustajien käyttöön.  Uuden pysäköintitalon myötä lentoasemalle saadaan 1 800 uutta pysäköintipaikkaa ja 200 uutta sähköautojen latauspaikkaa terminaalin välittömään läheisyyteen.

Rakennustyöt lentokenttäalueella jatkuvat myös tämän jälkeen.

Maalis-kesäkuussa 2022 avataan uudet lähtöselvityspisteet ja uusi turvatarkastus. Samalla valmistuu osa Schengen-porttialueesta. Kesällä 2023 puolestaan valmistuvat uudet matkatavaranluovutustilat sekä Schengen-porttialueen palveluiden uudistus.

Finavian mukaan investoinnin arvo on yhteensä noin 1,0 miljardia euroa ja sen työllisyysvaikutus on rakentamisen aikana 16 600 henkilötyövuotta. Investointiohjelman kotimaisuusasteeksi se ilmoittaa 90 prosenttia. Alueen urakoitsijoita ovat mm. SRV, YIT ja Kreate.

Investointiohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen solmukohtana.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki-Vantaan kakkosterminaali avautuu joulukuussa – miljardi-investoinnin kotimaisuusaste 90 prosenttia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat