Inderes odottaa Sitowisen koko vuoden 2021 tuloksen kasvavan

Toisen neljänneksensä osavuosikatsauksen keskiviikkona 25. elokuuta julkistanut Sitowise ei ole julkistanut ohjeistusta koko vuoden lukujen osalta. Analyysiyhtiö Inderes ennakoi kuitenkin sekä Sitowisen liikevaihdon että tuloksen kasvavan tänä vuonna.

Inderes odottaa Sitowisen liikevaihdon kasvavan tänä vuonna noin 16 prosenttia 186 miljoonaan euroon pääosin yritysostojen seurauksena. Lisäksi analyysiyhtiö ennakoi suunnitteluyhtiön oikaistun EBITA-tuloksen (liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia) nousevan 22,6 miljoonaan euroon vertailukauden 20,6 miljoonasta.

Vielä tammi–kesäkuussa Sitowisen oikaistu EBITA heikkeni 10,6 miljoonaan euroon 12,3 miljoonasta, eli Inderesin odotuksissa on siis vahva loppuvuosi. Analyytikko Olli Koponen kirjoittaa Inderesin aamukatsauksessa, ettei ole merkittävän huolestunut tulostason laskusta, koska vertailukausi oli tilapäisesti hyvin vahva. Toisaalta hänen mukaansa ei ole realistista nojata lähivuosina Sitowisen viime vuosien ennätysmarginaaleihin koholla olevat kustannuspaineet huomioiden.

Vaikka Sitowise ei ole antanut ohjeistusta kuluvan vuoden luvuista, Koponen viittaa yhtiön olleen kuitenkin näkymissään ja markkinakommenteissa positiivinen. Sitowise kertoi, että markkinanäkymissä on näkynyt selkeää piristymistä alkuvuoden aikana, mikä puolestaan näkyi muun muassa yhtiön tilauskannan 20 prosentin kasvuna. Koposen mukaan raportti vahvistaakin luottamusta piristyvään kysyntäkuvaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Inderes odottaa Sitowisen koko vuoden 2021 tuloksen kasvavan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat