Sitowisen tulos heikkeni – tilauskanta kohosi ennätykselliseksi

Sitowisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden huhti–kesäkuussa 8 prosenttia pääosin viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa tehtyjen yritysostojen ansiosta. Henkilömäärän kasvusta huolimatta oikaistu orgaaninen liikevaihto laski vertailukaudesta.

Toimitusjohtaja Pekka Eloholma.

Konsernin liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 46,5 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan jakson 43,2 miljoonasta. Tammi–kesäkuussa liikevaihto kasvoi 89,3 miljoonaan euroon vertailujakson 83,3 miljoonasta.

Yhtiön kannattavuus puolestaan heikkeni. Liikevoitto painui huhti–kesäkuussa 4,2 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 6,7 miljoonasta. Tammi–kesäkuun liikevoitto laski 7,9 miljoonaan vertailukauden 11,3 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Pekka Eloholma selittää huhti–kesäkuun 2021 kannattavuuden heikentymistä kevään 2020 poikkeuksellisuudella. Tuolloin koronaviruspandemia siirsi yhtiön painopisteen täysin projektityöhön, kun tarjouspyyntöjen määrä laski ja henkilöstö siirsi lomia myöhemmäksi koronarajoitusten vuoksi. Tämä nosti työtuntien määrää ja laskutusastetta normaalia korkeammaksi.

Eloholman mukaan Sitowisen laskutusaste kuitenkin parani odotusten mukaisesti toisella vuosineljänneksellä merkittävästi vuoden 2021 ensimmäisestä vuosineljänneksestä nousten 75 prosentista 78 prosenttiin. Lisäksi markkinoiden aktivoituminen kesää kohden vaikutti laskutusasteeseen suotuisasti. Vastaavasti laskutusastetta alensi hetkellisesti Sitowisen listautumisprosessi Helsingin pörssiin vuoden alussa. Listautuminen pörssin päälistalle toteutui maaliskuussa.

Sitowisen tilauskanta puolestaan kohosi toisella vuosineljänneksellä ennätyskorkealle 140 miljoonan euron tasolle. Tilauskanta vahvistui kaikilla liiketoiminta-alueilla. Tilauskanta oli vuosi sitten 117 miljoonaa euroa ja vuodenvaihteessa 115 miljoonaa.

Eloholma perustelee tilauskannan kasvua sekä markkinoiden piristymisellä että aktiivisella myyntityöllä.

”Sitowisen asiakkaat niin julkisella kuin yksityisellä puolella ovat aktivoituneet. Markkinoilla on silti edelleen nähtävissä epävarmuutta, mikä osittain johtuu rakennusalan kohonneista materiaalikustannuksista”, Eloholma sanoo tiedotteessa.

Sitowise-konserni ei ole julkaissut lainkaan taloudellisia tavoitteita vuodelle 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowisen tulos heikkeni – tilauskanta kohosi ennätykselliseksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat