Kokeile kuukausi maksutta

Tappiota tekevän Lehdon pomoportaassa käy puhuri – Höyhtyä ja Heikkilä sivuun, Koskela vetämään toimitilabisnestä

Lähivuosien urakkana on toimitusjohtajan mukaan parantaa kilpailukykyä ja projektien kannattavuutta.

Matti Koskela vaihtaa pitkän YIT-uran Lehto Groupin toimitila-bisnekseen. Pesti alkaa virallisesti vuoden 2022 alussa.
Kuuntele juttu

Lehto Group-konsernin johtoryhmässä on tehty henkilömuutoksia 12.8.2021 alkaen.

Asunnot-palvelualueen johtaja Juha Höyhtyä jää pois konsernin johtoryhmästä ja yhtiön palveluksesta vielä kuluvan elokuun aikana. Korvaavana vt. johtajana toimii seuraajan löytymiseen saakka toimitusjohtaja Juuso Hietanen. Hän aloitti yhtiön johdossa viime keväänä.

Myös Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä jää pois konsernin johtoryhmästä ja yhtiön palveluksesta vuoden 2021 lopulla. Vuoden 2022 alusta palvelualueen johtajana aloittaa Matti Koskela, jolla on takanaan 20-vuotinen työura YIT:ssä. Viimeiset kolme vuotta hän on luotsannut YIT:n Asumisen Etelä-Suomen divisioonaa.

”Haluan kiittää Juha Höyhtyää sekä Jaakko Heikkilää tehdystä työstä yhtiön eteen. Heillä on ollut tärkeitä rooleja sekä yhtiön voimakkaan kasvun että siitä seuranneiden haasteiden johtamisessa. Lisäksi toivotan Matti Koskelan tervetulleeksi Lehtoon. Hän tuo tullessaan vahvan rakennusalan kokemuksen ja profiloituu hyvänä ihmisten johtajana”, toteaa toimitusjohtaja Hietanen tiedotteessa.

”Lähden innolla uudistamaan aitoon tekemiseen keskittyvää ja dynaamisena toimijana tunnettua Lehtoa yhdessä johtoryhmän ja koko henkilöstön kanssa. Tehtävässäni pääsen hyödyntämään laaja-alaisesti toimitila – ja asuntorakentamiskokemustani sekä asiakastarpeiden tuntemustani”, Koskela toteaa tiedotteessa.

Konsernin johtoryhmässä ovat edelleen toimitusjohtaja Juuso Hietanen, talousjohtaja Veli-Pekka Paloranta, kaupallinen johtaja Antti Asteljoki, liiketoiminnan tukipalveluista vastaava johtaja Timo Reiniluoto, kehitysjohtaja Arto Tolonen, tehdastuotannosta vastaava johtaja Jukka Haapalainen ja henkilöstöjohtaja Kaarle Törrönen.

Liikevaihto putosi, myös tulos edelleen pakkasella

Lehto julkisti tänään myös tulostietoja.

Yhtiön tammi-kesäkuun liikevaihto laski 22,3 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta ja oli 197,6 (254,5) miljoonaa euroa. Liikevaihto laski molemmilla palvelualueilla ja laskun taustalla oli yhtiön mukaan rakennushankkeiden lukumäärän väheneminen.

Liiketulos oli edelleen pakkasella 2,6 (-5,1) miljoonaa euroa. Plussaksi kirjattiin heikkokatteisten projektien väheneminen. Tulosta painoivat liiketoiminnan volyymiin nähden korkeat kiinteät kulut ja joidenkin toimitilahankkeiden heikko kannattavuus.

Yhtiön tilauskanta kasvoi 501,1 miljoonaan euroon (426,3 miljoonaa euroa 31.12.2020). Tilauskanta kasvoi molemmilla palvelualueilla.

”Yhtiön voimakkaiden nousu- ja laskuvaiheiden jälkeen näen keskeisenä tehtävänä toimintakulttuurin ja toimintatapojen vakiinnuttamisen.Tämä edellyttää erityistä täsmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta kaava- ja hankekehityksessä, myynnissä, suunnitteluprosesseissa ja tuotannossa”, toimitusjohtaja Hietanen toteaa tulostiedotteessa.

”Lähivuosina keskitymme kokonaisvaltaisesti kilpailukyvyn kehittämiseen. Projektien kannattavuuden parantaminen on keskeinen painopistealue”, hän lisää.

(Artikkelia päivitetty 12.8. klo 8.50 tulostiedoilla)

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tappiota tekevän Lehdon pomoportaassa käy puhuri – Höyhtyä ja Heikkilä sivuun, Koskela vetämään toimitilabisnestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat