Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti-kiinteistöt teki tuloksensa kiinteistökaupoilla – liikevaihtokin yli budjetoidun

Valtioasiakkaiden vuokraustoiminnan tuloksen ennustetaan jäävän ensi vuonna hieman pitkän aikavälin tavoitteeksi asetetusta 0,4 prosentin pääoman tuotosta. Syynä on kiinteistöjen kasvava kunnossapitotarve.

Kouvolan Salpakeskus on yksi myyntilistalle joutuneista Senaatin kiinteistöistä. (Kuva: Senaatti-kiinteistöt)

Senaatti-konsernin alkuvuoden liikevaihto oli 394,4 miljoona euroa ja se ylitti budjetin 9,1 miljoonalla. eurolla. Konsernin tulos oli puolestaan 38,8 miljoonaa, mikä sekin ylitti budjetin 19,3 miljoonalla eurolla.

Pääosa konsernin tuloksesta kertyy kiinteistöjen myynnistä, mutta alkuvuoden tilannetta helpotti myös se, että Puolustuskiinteistöjen kunnossapitotöitä siirtyi suunniteltua enemmän vuoden loppupuolelle. Vuoden 2021 tulostavoitteen ennustetaan toteutuvan hieman budjetoitua parempana.

Valtion vuokrajärjestelmässä virastojen ja laitosten maksamat vuokrat ovat omakustannusperusteisia. Käytännössä niillä maksetaan muun muassa kiinteistöissä tehtävät peruskorjaukset, ylläpito, lainakulut ja kiinteistöverot. Investoinnit eli perusparannukset ja uudisrakentaminen tehdään Senaatti-konsernin kautta ja niistä aiheutuvat kustannukset maksetaan vuosikymmenien aikana vuokrina takaisin.

Valtioasiakkaiden vuokraustoiminnan tuloksen ennustetaankin ensi vuonna jäävän hieman pitkän aikavälin tavoitteeksi asetetusta 0,4 prosentin pääoman tuotosta. Syynä on kiinteistöjen kasvava kunnossapitotarve.

Investointien taso on kuluvana vuonna aiempiin vuosiin verrattuna korkealla tasolla. Konsernin investointien kokonaismäärän arvioidaan olevan 400 miljoonaa euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti-kiinteistöt teki tuloksensa kiinteistökaupoilla – liikevaihtokin yli budjetoidun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat