Sibelius-Akatemian entiseen rakennukseen saneerataan vuokra-asuntoja Helsingissä

Sibelius-Akatemian entinen rakennus Helsingissä on muutettu asuintaloksi. Kuva: S-Pankki

Helsingin Töölössä sijaitsevaan entiseen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan on valmistumassa uusia asuntoja. Vuonna 1931 valmistuneen kiinteistön omistaa S-Pankin asuntorahasto, ja taloon rakennettavat asunnot ovat vuokra-asuntoja.

Sibelius-Akatemian rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio, joka on suunnitellut myös Suomen ensimmäisen uimahallin Yrjönkadulla, Elannon pääkonttorin sekä Kallion lukion Helsingissä.

Alun perin rakennus valmistui teollisuuden, käsityön ja maatalouden ammatinharjoittajia jatkokouluttaneen Ammatinedistämislaitoksen käyttöön. Rakennushistoriaselvityksen mukaan Vähäkallion luomus yhdisteli tyylillisesti raskasta klassismia, rationalismia ja art decoa, ja valmistuessaan rakennusta moitittiin jopa ”liian komeaksi”.

Julkisivultaan rakennus toimii muistumana paikalla aikoinaan sijanneista punatiilitehtaista.

Vuonna 1981 osoitteessa Töölönkatu 28 sijaitseva rakennus peruskorjattiin. Tiloihin muutti Sibelius-Akatemia, joka on nykyään osa Taideyliopistoa. Sibelius-Akatemia muutti uusiin tiloihin Pohjoiselle Rautatiekadulle vuoden 2019 lopussa.

Vuonna 2017 kiinteistön osti FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahasto ja rakennusta alettiin muuntaa asumiskäyttöön tammikuussa 2020. Alkuperäinen rakennus peruskorjattiin ja muunnettiin asuinkäyttöön. Lisäksi sen yhteyteen rakennettiin 6-kerroksinen uudisosa, jonka asunnot varustettiin parvekkeilla ja jonka ylimmästä kerroksesta löytyy kattoterassi.

Kyseessä on suojeltu rakennus, joka sijaitsee valtakunnallisesti merkittävässä kulttuuriympäristössä, joten hankkeen suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä Museoviraston ja rakennusvalvonnan viranomaisten kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sibelius-Akatemian entiseen rakennukseen saneerataan vuokra-asuntoja Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat