Sievi Groupin Silver: Etätyö voi tasata muuttoliikettä

Silver uskoo pientaloasumisen suosion jatkavan kasvuaan tautiaallon laannuttua. Myös omakotitalomainen vuokra-asuminen yleistyy.

Sievi Groupin tehtailla on riittänyt tänä vuonna töitä ja tahdin uskotaan pysyvän hyvänä myös jatkossa.

Koteja, hyvinvointitiloja ja puuelementtejä valmistavan Sievi Groupin toimitusjohtaja Juha-Matti Silver uskoo, että etätyö on tullut koronan myötä jäädäkseen myös rakennusalalle.

”Yritykset, jotka vaativat toimistolla istumista, eivät tule pärjäämään”, hän toteaa.

Samalla Silver povaa, että aito mahdollisuus työskennellä paikasta riippumattomasti, saattaa tasata myös kasvukeskuksiin suuntautuvaa muuttoliikettä.

”Jos etätyö on mahdollista myös koronan jälkeen, niin kansaa ei pidättele mikään. Toki pitää muistaa, että suuri osa ihmisistä työskentelee palvelualoilla, joissa fyysinen läsnäolo on välttämätöntä”, hän lisää.

Konserni kymmenen vuoden ikään

Sievi Group on kymmenen toimintavuotensa aikana kasvanut konsernimittoihin.  Samalla on nähty muutos, jossa rakentaminen painottuu tehtaille ja teollisiin olosuhteisiin, jossa myös laatu ja tuottavuus voidaan varmistaa.

”Asiakkaat haluavat entistä helpompia ja valmiimpia ratkaisuja. Kymmenen vuotta sitten arvostettiin nopeutta, nyt halutaan hallittua ja laadukasta rakentamista”, Silver toteaa.

Samalla myös asumisesta on tehtävä helppoa ja vaivatonta.

”Esimerkiksi asunto-osakeyhtiöt ostavat arkea helpottavia palveluita, kuten talotekniikan huoltoa, vartiointia ja pihatöitä”, hän lisää.

Korona lisännyt omakotitalojen kysyntää ja Silver uskoo pientaloasumisen suosion jatkavan kasvuaan tautiaallon laannuttua. Myös omakotitalomainen vuokra-asuminen yleistyy.

”Ammattimainen kiinteistön omistaminen tulee kasvamaan. Samalla asumisen ympärille kehittyy yhä monimuotoisempia rahoitusmalleja ja ratkaisuja”, Silver ennustaa.

Silver (34) nimitettiin viime keväänä yhtiön toimitusjohtajaksi. Sitä ennen hän on toimi Sievi Groupin kehitysjohtajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sievi Groupin Silver: Etätyö voi tasata muuttoliikettä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat