Tilastokeskus: Tammi-heinäkuussa 30 prosentin nousu asuntokaupoissa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat  heinäkuussa viime vuoteen verrattuna suurimmissa kaupungeissa ja kaikilla suuralueilla Länsi-Suomea lukuun ottamatta.

Sari Koivisto, Rainer Lampinen ja poika Jimi Matikka kävivät kesäkuussa katsomassa asuntoa Espoon Saunalahdessa. Huoneistokeskuksen Irina Kaijanen esittelee pihaa. Kuva: Emilia Anundi / HS

Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa tehtiin kiinteistönvälittäjien kautta 5 prosenttia vähemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuosi sitten. Tammi-heinäkuussa 2021 asuntokauppoja on kuitenkin tehty niiden kautta 30 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten ja 21 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat  heinäkuussa viime vuoteen verrattuna suurimmissa kaupungeissa ja kaikilla suuralueilla Länsi-Suomea lukuun ottamatta. Kesäkuuhun verrattuna hinnat kuitenkin laskivat koko maassa 0,4 prosenttia.

Suurista kaupungeista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Espoossa ja Helsingissä. Vuodesta 2015 hinnat ovat nousseet Espoossa noin 13 prosenttia ja Helsingissä lähes 26 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla kerrostaloasuntojen hinnat nousivat vuoden takaiseen verrattuna 4,6 prosenttia ja rivitaloasuntojen hinnat 5,9 prosenttia.

Suuralueittain tarkasteltuna vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat heinäkuussa vuositasolla eniten Etelä-Suomessa. Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat nousseet Etelä-Suomessa 14 prosenttia ja pysyneet lähes ennallaan Pohjois-Suomessa ja Länsi-Suomessa. Itä-Suomessa hinnat ovat laskeneet Tilastokeskuksen mukaan lähemmäs 20 prosenttia.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tilastokeskus: Tammi-heinäkuussa 30 prosentin nousu asuntokaupoissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat