Kokeile kuukausi maksutta

Työyhteenliittymä sopi kehitysvaiheesta valtatiellä 19

Kreate oy:n ja Maansiirto Veljekset Rinta oy:n työyhteenliittymä Seila on allekirjoittanut urakkasopimuksen Suunnittele ja toteuta -urakkamallilla toteutettavan hankkeen Vt 19 Seinäjoki–Lapua kehitysvaiheesta.

Vt 19 Seinäjoki–Lapua-hankkeen ehdollinen kohde Tepon eritasoliittymä.
Kuuntele juttu

Kehitysvaiheen sisältävä Suunnittele ja toteuta -urakkamalli jakautuu noin kolmen kuukauden kestoiseen kehitysvaiheeseen ja optiona olevaan toteutusvaiheeseen. Kehitysvaiheen tehtävänä on löytää optimaaliset ja kustannustehokkaat ratkaisut rakentamiseen sekä tuottaa alustava rakennussuunnitelma vaiheineen. Varsinainen rakentaminen käynnistyy Väyläviraston päätöksellä toteutusvaiheeseen siirtymisestä.

Koko STk-urakan arvo on 20 miljoonaa euroa. Hankkeen on määrä valmistua syyskuussa 2023.

Hankkeessa on kaksi osuutta: Atrian eritasoliittymän ja Hipintien välinen osa sekä Muurimäen ja Patruunatehtaantien väli. Molemmille osuuksille rakennetaan uudet keskikaiteelliset ohituskaistat. Atrian eritasoliittymää parannetaan, Muurimäen kohdalle rakennetaan uusi eritasoliittymä ja lisäksi rakennetaan uusi Patruunatehtaan alikulkukäytävä, tehdään melusuojauksia ja toteutetaan uusi tievalaistus. Lisäksi hankkeessa on ehdollisena kohteena Tepon eritasoliittymä, jonka toteuttamisesta tilaaja päättää myöhemmin erillisellä päätöksellä.

Hanke on Kreatelle jo neljäs STk-urakkamallilla toteutettava projekti. Näistä esimerkiksi Klaukkalan kehätie avattiin liikenteelle lähes vuoden etuajassa. Parhaillaan rakenteilla olevat STk-urakat E18 Turun kehätie välillä Kausela–Pukkila sekä Hangon ylikulkusilta ovat myös Kreaten mukaan edenneet aikataulussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työyhteenliittymä sopi kehitysvaiheesta valtatiellä 19”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat