Caverionin konsortio sai elinkaarihankkeen Itävallassa

Caverionin, Strabag Real Estaten ja Hypo Noe Leasingin muodostama konsortio on valittu toteuttamaan kaksi uutta kampusta Wienissä.

Havainnekuva Rappachgasse-kampuksesta. Kuva: OLN

PPP-kumppanuushankkeena (public private partnership) toteutettavat kampukset tarjoavat tulevaisuudessa päiväkoti- ja koulutilat yli 1900 lapselle. Caverionille tämä on järjestyksessään toinen elinkaarihanke Itävallan markkinoilla.

Rakennusvaiheessa Caverion vastaa taloteknisten ratkaisujen hankekehityksestä mukaan lukien lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi sekä sähköistys. Toimitus sisältää kestävien, maalämpöä ja tehokkaita lämpöpumppuja hyödyntävien energiatuotantojärjestelmien toteutuksen.

Rakennusvaiheen jälkeen Caverion huolehtii kiinteistöjen palvelujen johtamisesta sekä huollosta ja kunnossapidosta 25 vuoden ajan.

”Kiinnostus elinkaarimalliamme kohtaan on lisääntynyt, ja asiakkaat selvästi ymmärtävät tällaisen kumppanuuden hyödyt. Toteuttamalla kaikki palvelut asentamisesta operatiiviseen hallinnointiin ja huoltoon voimme taata häiriöttömät ja sujuvat toiminnot sekä energiakulutuksen optimoinnin rakennusten koko elinkaarella”, Caverion Itävallan divisioonajohtaja Manfred Simmet sanoo tiedotteessa.

Uusilla Landgutgasse- ja Rappachgasse-kampuksilla on vaikuttava energiakonsepti. Kompaktit rakenteet ja ekologiset julkisivut toimivat passiivisina energiaratkaisuina, ja lämpöpumput ja termisen massan hyödyntäminen lämmityksessä ja lämpötilan hallinnoinnissa ovat aktiivisia ratkaisuja. Yhdessä ratkaisut varmistavat laadukkaan sisäilman sekä kustannusten ja resurssien käytön minimoinnin.

Landgutgasse-projektin suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään BIMiä. Kohteen ja sen ominaisuustietojen esittäminen kolmiulotteisesti digitaalisessa muodossa on hyödyllinen sekä rakennusvaiheessa että myöhemmin kiinteistön hallinnoinnissa. Kampukset on aikataulutettu valmistuviksi 2023/24-lukuvuoden alkuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin konsortio sai elinkaarihankkeen Itävallassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat