Kokeile kuukausi maksutta

Iso kehittämishanke etenee Kuopiossa – lähes 30000 neliötä puurakentamista sisältävän alueen toteutus voisi alkaa ensi vuonna

Kuopio on hakenut alueluovutuskilpailun avulla kumppania kehittämään, suunnittelemaan ja rakentamaan Vanhan Varikon aluetta yhdessä kaupungin kanssa.

Havainnekuva Vanhan Varikon alueluovutuskilpailun voittaneesta ehdotuksesta "Lohkare".

Savilahdessa sijaitsevan Vanhan Varikon alueluovutuskilpailu alkoi tammikuussa 2020, ja 28. lokakuuta 2020 kilpailun neuvottelu- ja kehitysvaiheeseen valittiin ehdotus ”Lohkare”. Noin vuoden kestäneessä kehitys- ja neuvotteluvaiheessa kaupunki ja Lohkare-konsortio ovat jatkokehittäneet ehdotusta yhteistyössä. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee kokouksessaan keskiviikkona 29. syyskuuta kilpailun jatkoa. Lautakunnalle esitetään alueen kehittämisen jatkamista edelleen Lohkare-konsortion kanssa.

Lohkare-konsortioon kuuluvat Peab, Arkkitehtipalvelu, Sweco Infra & Rail, Sweco Talotekniikka, Taaleri Vuokrakoti, Kesko, Kaupunkivarasto.fi (Eselko oy), Hoivatilat oyj, TA-Asumisoikeus, TA-Yhtymä, TA-Rakennuttaja sekä Virkkula Asumisoikeus.

Kilpailualueelle on suunniteltu kokonaisuudessaan noin 115000 kerrosneliömetriä asuntopainotteista rakentamista, ja siitä esitetään varattavaksi konsortiolle noin 25 prosenttia (asuntorakentamista noin 25000 kerrosneliötä ja toimitilarakentamista enimmillään noin 3000 kerrosneliötä). Kaupunki luovuttaa loput tonteista konsortion ulkopuolisille rakennuttajille sovittaen luovutusta yhteen alueen toteutusaikataulun kanssa. Alueen rakentamismahdollisuudet ratkeavat lopullisesti vasta käynnissä olevassa asemakaavaprosessissa. Kaavan vahvistumisen ja talonrakentamisen suunniteltu aloitusvuosi on 2022.

Vanhan Varikon alueella halutaan ottaa merkittäviä askeleita puurakentamisessa, jota on syntymässä liki 30000 kerrosneliötä. Puurakentamisesta on mahdollista muodostaa kohti Savisaarta laajeneva kaupunkikuvallinen aihe.

”Kaupungin tavoitteita on saatu ansiokkaasti vietyä suunnitelmiin, ja olemme tyytyväisiä tämän vaiheen lopputulokseen”, hankejohtaja Antti Niskanen sanoo tiedotteessa.

Kilpailualue tulee olemaan Savilahden ensimmäinen laajempi uusi asumisen alue, jonka ytimeen varataan alueet myös koululle ja päiväkodille sekä viihtyisille viher- ja virkistysalueille.

Alueelle saadaan yhteensä noin 1300 uutta asuntoa ja noin 2000 asukasta. Suunnitelmassa on saatu innovatiivisesti yhdistettyä toisiinsa laaksoalue sekä kalliotasanne luolineen. Urbaanin rakentamisen yhteyteen jää vihreää luontoa, puistoja sekä pihoja reitteineen ja kohtaamispaikkoineen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Iso kehittämishanke etenee Kuopiossa – lähes 30000 neliötä puurakentamista sisältävän alueen toteutus voisi alkaa ensi vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat