Kokeile kuukausi maksutta

Kolme arkkitehtitoimistoa lyö hynttyyt yhteen – lähes 200 työllistävästä yrityksestä tulee Suomen suurin arkkitehtitoimisto

Uuden toimiston lisäksi tulee ARCO Architecture Company. Yhdistymisessä mukana on pääomasijoittaja Intera Partners.

Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini & Horto sekä Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit yhdistyvät. Uusi arkkitehtitoimisto on nimeltään ARCO Architecture Company ja siitä tulee Suomen suurin arkkitehtitoimisto. Uusi toimisto työllistää noin 190 ihmistä.

ARCO Architecture Companyn johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Sami Horto, kehitysjohtaja Kalle Soini, arkkitehtuurijohtajat Tom Cederqvist ja Vesa Jäntti sekä Tampereen toimiston arkkitehtuurijohtaja Timo Meuronen.

”Muissa Pohjoismaissa tämän kokoluokan toimistoista on jo rohkaisevia kokemuksia. Esimerkit Ruotsista ja Tanskasta osoittavat, että toimiston koko ei ole uhka arkkitehtuurille, päinvastoin”, Sami Horto sanoo tiedotteessa.

Aihio Arkkitehdit tunnetaan yliopisto- ja sairaalaprojekteistaan sekä yhteistyöprojekteistaan kansainvälisten arkkitehtitoimistojen kanssa, Arkkitehdit Soini & Horto korjausrakentamiskohteistaan sekä hotellihankkeistaan ja Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit kilpailumenestyksestään sekä urbaaneista monitoimikortteleista.

Yritykset näkevät toisensa innostavina kumppaneina ja yhdistelmän rikastavana kokemuksena.

”Leveämmät hartiat antavat meille mahdollisuuden palvella asiakkaitamme laaja-alaisemmin sekä tuottaa kunnianhimoista arkkitehtuuria”, sanoo Vesa Jäntti.

Yhdistymisjärjestelyyn liittyy myös suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kolme arkkitehtitoimistoa lyö hynttyyt yhteen – lähes 200 työllistävästä yrityksestä tulee Suomen suurin arkkitehtitoimisto”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat