Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliike Soimulle asuntourakka Kuopioon

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa Kuopion Päivärantaan kolmikerroksisen kerrostalon sekä kaksikerroksisen luhtitalon.

M2-Kotien vuokrakerrostalo valmistuu Päivärannan kaupunginosaan Kuopioon. Havainnekuva Arkkitehtipalvelu.

Rakentaminen aloitetaan syyskuussa. Hankkeen 39 asunnon on määrä valmistua loppuvuodesta 2022. Urakoitsijana toimii Rakennusliike Soimu.

Uudet talot syntyvät purkavan täydennysrakentamisen keinoin. Alueella on aiemmin sijainnut kolme M2-Kotien rivitaloa sekä liikerakennus. Kiinteistöt tulivat elinkaarensa päähän. Nyt nämä kaksi erillistä tonttia on yhdistetty kaavamuutoksella.

M2-Kotien vuokratalo on valmistuessaan A-energialuokassa, eli sen suunnittelussa ja rakentamisessa on käytetty erityistä huomioita energiatehokkuuteen.

Talotekniikassa ympäristöystävällisyys on huomioitu muun muassa asuntokohtaisen ilmanvaihdon avulla, joka parantaa energiatehokkuutta. Asunnot ovat valmistuessaan myös kauttaaltaan lattialämmitettyjä.

Talot lämmitetään maalämmön avulla ja katolle asennetaan aurinkopaneeleita, joiden tuottaman sähkön avulla maalämpöjärjestelmän pumppuja pyöritetään.

Kaikki yhteiskunnalliseen Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliike Soimulle asuntourakka Kuopioon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat