Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen liikevaihto kasvoi elokuussa

Rakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kuluvan vuoden elokuussa 6,4 prosenttia vuoden 2020 elokuusta.

Kuva: Mika Ranta / HS
Kuuntele juttu

Rakentamisen liikevaihdon vuosimuutos on nyt ollut viisi kuukautta peräkkäin plussalla.

Kun verrataan edelliseen kuukauteen, rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto kasvoi elokuussa ennakkotietojen mukaan 0,2 prosenttia heinäkuuhun verrattuna. Heinäkuussa liikevaihto kasvoi 0,2 prosenttia ja kesäkuussa liikevaihto laski 0,4 prosenttia edeltävään kuukauteen verrattuna.

Rakentamisen liikevaihtoindeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistoon, jota täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelulla. Rakennusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla suurtakin vaihtelua laskutuskäytännöistä johtuen. Suurten projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka projekti olisi kestänyt useita kuukausia tai vuosia.

Työpäiväkorjaus huomioi arkipäivien lukumäärän vaihtelusta aiheutuvat tekijät. Tämä tarkoittaa kuukausien pituuksien, eri viikonpäivien ja juhlapäivien huomioimista. Kausitasoitetusta sarjasta on poistettu lisäksi kausivaihtelu, minkä ansiosta myös kahden peräkkäisen kuukausihavainnon vertaaminen on mielekästä.

Uusimman kuukauden tiedot ovat ennakollisia, ja ne julkaistaan kuukauden viiveellä. Tiedot voivat tarkentua merkittävästi tulevina kuukausina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto kasvoi elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat