YIT:n kolme vuotta sitten valmistuneen tornitalon asuntoihin pääsi kosteutta saumoista – Nyt taloon tehdään poikkeuksellisen laaja takuukorjaus

Vantaan Sarastus -tornitalon julkisivun metallilevyverhouksen saumoista pääsi kosteutta asuntoihin asti. Nyt YIT korjaa 16-kerroksisen Tikkurilan maamerkin julkisivua vuositakuukorjauksena.

Tikkurila houkuttelee nyt asukkaita. Kuvassa Vantaan Sarastus on oikeanpuoleinen vihertävä tornitalo. Vasemmalla oleva rakennus on Kielotorni. Kuva: Kalle Koponen/HS

Vantaan Tikkurilaan, puretun Anttilan tavaratalon tontille valmistui loppuvuodesta 2018 yksi kaupunginosan maamerkeistä, 16-kerroksinen Vantaan Sarastus -tornitalo.

Ohikulkijat ovat jo jonkin aikaa ihmetelleet, miksi uuden talon kahdella päätyseinällä on rakennustelineet.

Mitä korjattavaa näin uudessa rakennuksessa on?

Yksikönjohtaja Heikki K. Hannukkala YIT:stä kertoo, että kyseessä ovat vuositakuukorjaustyöt.

”Julkisivun korjaustyöt alkoivat tämän vuoden keväällä ja valmistuvat kuluvan syksyn aikana”, Hannukkala sanoo.

Vantaan Sarastuksen ulkoseiniä peittää vihertävä metallilevyverhous.

”Metallilevyverhouksen saumoista läpimenevä kosteus on päässyt huoneistoihin saakka, koska seinäelementtien saumoissa on ollut puutteita. Nämä saumat korjataan nyt”, Hannukkala kertoo.

Hannukkalan mukaan kyseessä on poikkeuksellisen laaja korjaustyö, sillä metalliverhous pitää tilapäisesti poistaa, jotta sen takana olevat saumat saadaan korjattua.

”Se, että joudumme tekemään näin ison korjauksen julkisivuun, on totta kai ikävä asia. Asunnoissa voi asua korjaustöiden ajan normaaliin tapaan, mutta muun muassa piha-alueella joudutaan tekemään poikkeusjärjestelyitä turvallisuussyistä, ja siten joudumme aiheuttamaan häiriöitä asukkaille.”

Saumauksen puutteet huomattiin viime vuoden lopulla.

Julkisivun korjaustyöt ovat Hannukkalan mukaan edenneet suunnitellusti, eikä uutta korjattavaa ole ilmennyt.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n kolme vuotta sitten valmistuneen tornitalon asuntoihin pääsi kosteutta saumoista – Nyt taloon tehdään poikkeuksellisen laaja takuukorjaus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat