Koskisen oy investoi 48 miljoonaa uuden puunjalostusyksikön rakentamiseen

Koskisen oy toteuttaa Kärkölään 48 miljoonan euron investoinnin, jonka tuotannollinen toiminta käynnistyy kesällä 2023.

Havainnekuva uudesta puunjalostusyksiköstä. Kuva: Koskisen oy

Uuden puunjalostusyksikön vuosituotanto on ensivaiheessa 400000 kuutiota havusahatavaraa. Toteutettava investointi on jatkoa vuonna 2020 tehdylle jalostuskapasiteetin laajennukselle sekä voimalainvestoinnille, jolla yksikön lämmöntuotanto muutettiin täysin biopohjaiseksi.

Hankkeen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 70 henkilötyövuotta.

”Investointi on yhtiön historian suurin ja strategisesti erittäin merkittävä”, Koskisen-konsernin toimitusjohtaja Jukka Pahta sanoo tiedotteessa.

Koskisen Järvelän mekaanisen metsäteollisuuden integraatin lähtökohtana on korkea ympäristötehokkuus ja puuaineksen mahdollisimman täysimääräinen hyödyntäminen. Investoinnin myötä sahaustoiminto siirtyy Järvelän keskustaajamasta sahatavaran jälkikäsittelyn ja jalostuksen yhteyteen, 4 kilometrin päähän nykyisestä paikasta. Tämä lisää tuotannon synergiaa ja vähentää sahalaitoksen sisäiseen logistiikkaan liittyviä päästöjä merkittävästi.

”Uusi tuotantolinja nostaa sahauksen tuottavuutta jopa 40 prosenttia ja mahdollistaa entistä laajemman tukkien läpimittaluokkien käytön. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme uusilla tuotteilla ja puuraaka-aine tulee käytetyksi entistä tarkemmin hiiltä pitkään sitoviin lopputuotteisiin”, Koskisen sahateollisuuden johtaja Tommi Sneck sanoo.

Investointi kasvattaa yhtiön vuotuista liikevaihtoa kymmeniä miljoonia euroja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koskisen oy investoi 48 miljoonaa uuden puunjalostusyksikön rakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat