Kokeile kuukausi maksutta

Kaavat on hyväksytty, mutta Malmin lentokentän puolustajat eivät hellitä – kenttäalueen niityt halutaan liittää Sipoonkorven kansallispuistoon

Eduskunta saa tiistaina lähetekeskusteluun lakialoitteen, joka laajentaisi Sipoonkorven kansallispuiston alueen Malmin lentokentän, sen niittyjen ja ympäristön alueille yhteensä 169 hehtaarin verran.

Malmin lentokentän niittyalueita kesällä 2021. Kuva: Janne Ropponen

Laki halutaan voimaan voimaan mahdollisimman pian.

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asuntorakentamisen mahdollistavat kaavat viime keväänä eikä uusi pormestarikaan lämpene kaavaillulle uudelle kansanäänestykselle.

Pormestari Juhana Vartiainen totesi Rakennuslehden viime keväänä tehdyssä haastattelussa, että  olennaisimmat päätökset on tehty ja kuntademokratia on toiminut.

”Kansalaisaktiivisuus on myöhässä siinä vaiheessa, kun alueelle on hyväksytty jo kaksi kaavaa”, Vartiainen sanoi.

Uutta Malmiin liittyvää lakialoitetta perustellaan alueen luontoarvoilla ja lisäksi sähköisen ilmailun kehittämisellä. Suomessa on toistaiseksi vain yksi sähkölentokone.

Lakialoitteessa esitetään, että siirtymäajan jälkeen Malmin lentokentällä saisi operoida vain sähkölentokoneilla tai uusiutuvilla ilmailupolttoaineilla toimivilla lentokoneilla. Hiljaisten sähkölentokoneiden ennakoidaan aloittavat matkustajankuljetusoperaatiot tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä eli alle viiden vuoden sisällä.

Lakialoitteen ensimmäisenä allekirjoittajana on kansanedustaja Eva Biaudet (rkp) ja sen on allekirjoittanut yhteensä 56 kansanedustajaa.

Malmin entisen lentokentän alueen kaavoituksesta on jätetty kaksi valitusta Helsingin hallinto-oikeuteen. Kenttää puolustava Malmin lentokentän ystävät ry pitää kaupunginvaltuuston päätöksiä asemakaavan muutoksista Nallenrinteen ja Lentoasemankorttelien alueilla lainvastaisina.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaavat on hyväksytty, mutta Malmin lentokentän puolustajat eivät hellitä – kenttäalueen niityt halutaan liittää Sipoonkorven kansallispuistoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat