Kokeile kuukausi maksutta

NCC saamassa lähes 30 miljoonan euron kouluhankkeen Mikkelistä

Mikkelin kaupunginhallitus päätti hyväksyä kokouksessaan 18. lokakuuta uuden eteläisen aluekoulun kokonaistaloudellisesti edullisimman kvr-urakkatarjouksen sillä edellytyksellä, että kaupunginvaltuusto hyväksyy hankkeen uuden kustannusarvion.

Kuuntele juttu

Kokonaistaloudellisesti edullisin urakkatarjous oli NCC Suomen 25,95 miljoonan euron tarjous. Tarjousten vertailuperusteina olivat 65-prosenttisesti hinta ja 35-prosenttisesti laatu.

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että hankesuunnitelmassa maaliskuussa 2020 hyväksytty 28,5 miljoonan euron kokonaiskustannus irtaimistohankintoineen voidaan ylittää yhdellä miljoonalla eurolla ja että uusi kustannusarvio huomioidaan talousarvion 2022 investointiohjelmassa.

Kaupunginhallitus päätti myöntää hankkeelle aloitusluvan ja oikeuttaa talonrakennuspalvelut valmistelemaan sekä kaupunginjohtajan allekirjoittamaan urakkasopimuksen NCC:n kanssa normaalein sopimusehdoin, kun ehdollisuuspykälä on täyttynyt.

Kaupunki maksaa muille hyväksytyn kvr-urakkatarjouksen jättäneille tarjoajille tarjouspalkkion päätöksen lainvoimaisuuden jälkeen. Tarjouspalkkio on 50000 euroa tarjoajaa kohden. NCC:n lisäksi tarjouksen hankkeesta jättivät Rakennusliike U. Lipsanen, Jalon Rakentajat, YIT Suomi sekä Rakennusliike Lapti. Kaikki tarjoukset olivat lopullisen tarjouspyynnön mukaisia.

Uusi eteläisen alueen aluekoulu rakennetaan Urpolan koulun tontille. Koulu toteutetaan hybridikonseptina puun ja betonin parhaita ominaisuuksia hyödyntäen. Tarkoituksena on, että koulutoiminta uudessa rakennuksessa voisi alkaa kevätlukukauden 2024 alussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC saamassa lähes 30 miljoonan euron kouluhankkeen Mikkelistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat