Kokeile kuukausi maksutta

NREP satsaa 100 miljoonaa Espoon Niittykumpuun – NCC rakentaa metroaseman kupeeseen jopa 700 asuntoa

Ensimmäiset asunnot valmistuvat kesällä 2022. Ne on suunnattu vuokrakäyttöön.

NREP ja NCC rakentavat mittavan korttelikokonaisuuden Niittykumpuun. Ensimmäiset asunnot valmistuvat kesällä 2022. (Kuva: NREP)

Kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP rakennuttaa uuden korttelikokonaisuuden Espoon Niittykumpuun metroaseman ja kauppakeskuksen läheisyyteen.

Ensimmäisen ja toisen vaiheen rakennustyöt ovat käynnissä ja korttelikokonaisuuteen on tulossa yhteensä 600–700 asuntoa, asumisen palveluja sekä liiketila. Yli 100 miljoonan euron arvoinen hanke on NREPin mukaan osa heidän visiotaan monimuotoisesta ja yhteisöllisesta kaupunkielämästä.

Espoon kaupungin mukaan väestönkasvun edellytysten ja talouden turvaamiseksi koko kaupunkiin tarvitaan vuosittain peräti 3 000 uutta asuntoa.

Omistus- ja vuokra-asuntoja palveluiden kera

NREPin Niittykummun Riihitonttu -nimellä kulkeva korttelikokonaisuus rakennetaan keskeiselle paikalle 200 metrin päähän Niittykummun metroasemasta ja kauppakeskuksesta. Riihitonttuun on suunnitteilla yhteensä 600–700 uutta asuntoa vuokra- ja omistusasumiskäyttöön.

Naapurustoon toteutetaan muun muassa sauna- ja pesulapalveluja, kohtaamispaikkoja, viherkattoja sekä liiketila. Asukkailla on käytössään pysäköintilaitokset kansipihoineen sekä yhteiskäyttöautoja.

”Niittykummun korttelikokonaisuus on yksi NREPin merkittävimmistä kehityshankkeista Suomessa ja esimerkki siitä, miten haluamme edistää kaupunkien kehittymistä yhteistyössä kaupungin ja rakennusalan ammattilaisten kanssa”, kertoo NREPin osakas Petri Valkama tiedotteessa.

NREP on tehnyt yhteistyötä tontin kaavoituksessa Espoon kaupungin ja urakoitsijan kanssa. Ensimmäisen ja toisen vaiheen urakoitsijana toimii NCC. Ensimmäiset asunnot valmistuvat kesällä 2022. Ne on suunnattu vuokrakäyttöön ja ovat osa NREPin uutta vuokra-asumisen brändiä Juli Livingiä.

”Riihitontun kortteli rakennetaan vastuullisella tavalla, josta esimerkkinä toimii rakennusaikana käyttämämme vihreä sähkö sekä NCC:n vastuullinen työmaa -konsepti. Se on Suomen rakennusalan ensimmäinen toimintamalli, joka huomioi työmailla kaikki kestävän kehityksen näkökulmat”, kertoo toimialajohtaja Timo Suominen NCC:ltä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NREP satsaa 100 miljoonaa Espoon Niittykumpuun – NCC rakentaa metroaseman kupeeseen jopa 700 asuntoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat