Kokeile kuukausi maksutta

Parman vähähiiliset elementit leikkaavat koko rungon päästöjä kolmanneksella

Consolis Parma täydentää vähähiilisten tuotteiden valikoimaansa ja tuo nyt markkinoille myös vähähiiliset runkoelementit.

Parma on tuonut jo aiemmin markkinoille vähähiiliset laatta- ja seinäelementit. Nyt kun niiden rinnalle tulevat myös vähähiiliset runkoelementit, niin yhtiön vähähiilisten tuotteiden koko potentiaali hyödyntämällä voidaan rakennuksen koko betonielementtirunko toteuttaa yli 30 prosenttia totuttua vähähiilisemmin.

Parman vähähiilisten runkoelementtien tuoteperheeseen kuuluvat kaikki rakennuksen betonirungon vaatimat tuotteet, joista ensivaiheessa on saatavilla pilari- ja palkkielementtejä. Niiden tuotevaiheen (A1-A3) ympäristövaikutusten laskennan verifioi One Click LCA oy.

Teknologiajohtaja Juha Rämön mukaan rakennuksen runkotuotteiden ja -ratkaisujen kehittäminen on merkittävin tekijä rakennusvaiheen tuotesidonnaisten päästöjen leikkaamiseksi. ”Tuotesidonnaisista rakennuksen päästöistä noin puolet aiheutuu rakennuksen rungosta, ja siksi vähähiilinen tuotevalikoimamme on todellinen täsmälääke rakennusvaiheen päästöjen aidoksi vähentämiseksi”, hän sanoo.

”Ympäristöministeriön valmistelema rakennushankkeen vähähiilisyyden arviointimenetelmä tuo ilmastoselvityksen osaksi rakennuslupaprosessia lähivuosina. Vähähiilisille tuotteillemme laaditaan luotettavaa arviointia varten verifioidut EPD-ympäristöselosteet, ja olemme näin valmiina vertailuun etuajassa”, Rämö kertoo.

Consolis Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkalan mukaan on myös tärkeää, että vähähiilinen rakennus voidaan rakentaa hankkeeseen ryhtyvän taloudellinen kantokyky huomioiden.

”Esimerkiksi julkisiin rakennushankkeisiin voimme nyt tarjota kestävän ja kustannuksiltaan järkevän vaihtoehdon, joka täyttää kuntien rakennusinvestoinneilta edellytettävät vähähiilisyyskriteerit”, Tuukkala sanoo.

”Toinen hyvä esimerkki on asuinrakentaminen. Hintojen nousun hillitsemiseksi asuntorakentamisen määrän tulee olla riittävä, ja rakennuskustannukset on pystyttävä hallitsemaan sellaisilla vähähiilisemmillä vaihtoehdoilla, joiden hintalappu ei kohoa kansalaisten lompakon ulottumattomiin.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Parman vähähiiliset elementit leikkaavat koko rungon päästöjä kolmanneksella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat