Kokeile kuukausi maksutta

Suutarinen Yhtiöt ja Finnsementti loivat yhteistyöllä päästöt puolittavan betonin

Mäntyharjulainen rakennusalan yritysryhmä Suutarinen Yhtiöt ja sementtivalmistaja Finnsementti oy ovat yhteistyössä kehittäneet ekotehokkaan betonin, jonka ympäristökuormitus on 48 prosenttia perinteisiä betonilaatuja pienempi.

Suutarinen Yhtiöiden varastohallin lattiavalun teki ekotehokkaalla uutuusbetonilla Megalattiat oy. Suutarinen Yhtiöitä johtavat Juho ja Markus Suutarinen valvoivat työtä. Kuva: Tanja Rihu

Ekotehokas betoni on tehty Suutarinen Yhtiöiden toimitusjohtaja Timo Suutarisen reseptillä, johon kuuluu Finnsementin uutuus, vähäpäästöinen Kolmossementti ja tarkasti koostettu, juuri ominaisuuksiltaan sopiva kiviaines. Uudessa betonissa myös veden ja sitä kautta sementin määrä on pienempi.

Kansainväliseen CRH-konserniin kuuluva Finnsementti toi oman Kolmossementtinsä markkinoille nyt syyskuussa. Se on masuunikuonasementti, jonka tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vähäpäästöisyyden lisäksi muun muassa maltillinen lämmöntuotto, korkea loppulujuus ja hyvät säilyvyysominaisuudet betonissa.

Suutarinen Yhtiöiden Suomenniemen tehtaan 3200 neliön varastorakennuksen perustukset ja lattiavalu on toteutettu uudella ekotehokkaalla betonilla. Uutta betonia on tarkoitus käyttää tänä syksynä myös Peabin uuden asfalttiaseman perustuksiin Mikkelissä.

Timo Suutarinen on kehittänyt betonin reseptiikkaa vuosikymmeniä ja korostaa, että ekologisuuden nimissä ei ole tingitty betonin tärkeistä ominaisuuksista. Ekotehokkaan betonin käytettävyys, lujuus ja kestävyys ovat hänen mukaansa huippuluokkaa.

”Laatu on tärkeintä. Jos en ole varma, että betonissa on kaikki ominaisuudet kunnossa, en valmista sillä mitään omalle yritykselleni, saati asiakkaalle”, Suutarinen sanoo tiedotteessa.

Hän lupaa ekotehokkaan betonin olevan myös hinnaltaan kilpailukykyinen. ”Se ei ole tavanomaista betonia merkittävästi kalliimpaa, kun ottaa huomioon ympäristövaikutusten kustannukset ja sementin vähentyneen käyttömäärän.”

Omaan Kolmossementtiinsä perustuen Finnsementti on kehittänyt yhdessä samaan CRH-konserniin kuuluvan betonituottajan Ruduksen kanssa myös toisen ympäristöystävällisen betonin. Yhtiöt testasivat sitä Helsingin Vuosaareen valmistuvan 24-kerroksisen tornitalon pohjalaatan valussa kesäkuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suutarinen Yhtiöt ja Finnsementti loivat yhteistyöllä päästöt puolittavan betonin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat