Kokeile kuukausi maksutta

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi kymmenyksen

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo kasvoi kuluvan vuoden heinä–syyskuussa 10,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Kuva: Kimmo Taskinen / HS

Vuoden alusta tilastoituna myynnin arvo oli syyskuun loppuun mennessä yhteensä 835 miljoonaa euroa, mikä on 5,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kun tarkastellaan takautuvasti edellisen 12 kuukauden myyntiä, sen kumulatiivinen arvo osoitti 5,3 prosentin kasvua.

Alan myyntiä tilastoivan Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK ry) toimitusjohtaja Sallamaari Muhosen mukaan rakennuslupamäärät ennakoivat hyviä näkymiä sähkötekniselle kaupalle vielä lähitulevaisuudessakin.

”Kasvun taustalta löytyy myös pitkäaikaisempia kehitystrendejä. Sähköteknisten ratkaisujen merkitys yhteiskunnassa kasvaa, ja niiden laajempi käyttö on oleellinen keino ilmastonmuutoksen hidastamiseksi”, Muhonen sanoo tiedotteessa.

”Sähköteknisen kaupan tilastoissa ylivoimaisesti suurin tuoteryhmä on kaapelit, joita energia- ja liikenneinframme uudistuminen tarvitsee. Arjessamme näkyvä esimerkki tilastoimastamme kasvusta on sähköautojen latausverkoston nopea laajentaminen sinne, missä autot ovat pysäköityinä.”

STK julkaisi hiljattain ensimmäisen tilaston kiinteistöihin asennettavien latauslaitteiden myyntimääristä. Se seuraa ei-julkisten eli yksityistalouksiin, taloyhtiöihin sekä työpaikoille asennettavien latauspisteiden määrän kehitystä. Tilastotietoja antaa 15 suurta sähköteknisen alan tukku-, valmistaja- tai maahantuojayritystä, jotka edustavat kattavasti markkinaa.

”Vuoden alkupuoliskolla nähtiin latauslaitteiden myynnissä jo reipasta kasvua, vaikka toimituksia jarruttavat jonkin verran maailmanlaajuinen komponenttipula ja rahtiliikenteen ongelmat. Arviot loppuvuoden osalta kertovat yhä kasvavasta kysynnästä, jonka nähdään tulevaisuudessa jopa moninkertaistuvan nykyisestä.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi kymmenyksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat