Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n yt-neuvottelut päättyivät Suomessa – vähennykset arviolta 190 henkeä kotimaassa

YIT on päättänyt Suomen toimihenkilöitä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut.

YIT:n henkilöstövähennykset eivät kohdistuneet työmaiden tuotantotehtävissä työskenteleviin. Kuva: YIT

Yhtiö arvioi henkilöstövähennysten olevan koko konsernissa 230 henkeä ja Suomessa enintään 190 henkeä. Suomessa vähenemästä arviolta 110 toteutuu irtisanomisin ja loput omaehtoisilla lähdöillä, määräaikaisuuksien päättymisillä ja eläköitymisillä. Lopullinen määrä täsmentyy toimenpiteiden edetessä. Vähennystarve ei kohdistunut työmailla tuotantotehtävissä työskenteleviin toimihenkilöihin eikä työntekijöihin.

Henkilöstövähennykset eivät jää kovin paljon pienemmiksi kuin yhtiö etukäteen arvioi. Yt-neuvotteluiden käynnistyessä YIT ennakoi henkilöstövähennysten olevan enintään 200 henkeä Suomessa ja koko konsernissa enintään 250 henkeä. Suomen osalta neuvotteluiden piirissä oli noin 2500 toimihenkilöä.

Yt-neuvotteluissa käsiteltiin tehokkaampaan, kilpailukykyisempään ja asiakaslähtöisempään toimintamalliin siirtymistä sekä suunniteltuun muutokseen liittyviä henkilöstövaikutuksia ja vaihtoehtoja.

Uuden toimintamallin mukainen organisoituminen on nyt käynnistetty, ja se tulee voimaan heti vuoden 2022 alusta. YIT työllistää noin 7700 henkeä, joista Suomessa noin 4400.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n yt-neuvottelut päättyivät Suomessa – vähennykset arviolta 190 henkeä kotimaassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat