Kokeile kuukausi maksutta

YIT aloittaa jättimäiset yt-neuvottelut Suomessa – neuvotteluiden piirissä noin 2500 toimihenkilöä

YIT käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat toimihenkilöitä Suomen toiminnoissa. Vähennystarve ei kohdistu työmailla tuotantotehtävissä työskenteleviin toimihenkilöihin eikä työntekijöihin.

Yt-neuvottelut ovat osa toimintamallin kehittämistä, josta YIT ilmoitti ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessaan.

Mahdollisten henkilöstövähennysten arvioidaan olevan enintään 200 henkeä Suomessa. Henkilöstöjohtaja Pii Raulon mukaan neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 2500 toimihenkilöä.

”Neuvottelut toimintamallimuutokseen liittyen koskevat toimihenkilöitä Suomessa. Työmaiden tuotantotehtävissä olevat ovat vähennysuhan ulkopuolella”, Raulo sanoo Rakennuslehdelle.

Toimintamallin muutos saattaa merkitä jonkinlaisia muutoksia myös työmaan toimihenkilöiden toimenkuviin, mutta Raulo arvioi tässä vaiheessa mahdollisten muutosten jäävän vähäisiksi.

”Meillä on hyvä rakentamisen volyymitilanne ja tulemme tarvitsemaan ihmisiä erityisesti työmaatehtävissä.”

Toimintamallin kehittämisen tavoitteena on kilpailukyvyn parantaminen. Toimintamallin kehitystyön päämääränä on muun muassa resurssien optimaalinen allokointi, joka tukee liiketoimintaa ja mahdollistaa strategian tehokkaan toteuttamisen. Toimintamallin suunnittelu koskee YIT:n kaikkia liiketoimintoja ja toimintamaita pois lukien Ruotsi ja Venäjä.

YIT:n toimitusjohtaja Markku Moilanen korostaa tiedotteessa rakentamisen hyviä näkymiä tuleville vuosille, mutta pitää tärkeänä kilpailukyvyn ja kannattavuuden kohentamista.

”YIT:n tulee vastata asiakkaiden kysyntään, ja aiommekin edelleen vahvistaa resursseja työmaillamme. Meidän tulee kuitenkin samalla huolehtia kilpailukyvystämme. Osana konsernin strategian uudistusta muokkaamme toimintamalliamme varmistaaksemme, että organisaatiomme toimii tehokkaasti. Näin pystymme parantamaan kannattavuuttamme sekä varmistamaan käynnissä olevien ja suunniteltujen merkittävien kaupunkikehityshankkeiden onnistumisen”, Moilanen sanoo.

Raulon mukaan henkilöstövähennyksillä saavutettavien säästöjen määrä tarkentuu myöhemmin.

Koko konsernin henkilöstövähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 250 henkeä. Raulon mukaan muissa maissa varsinaisia neuvotteluita henkilöstövähennyksistä ei ole vielä aloitettu. Muissa yhtiön toimintamaissa ei ole samanlaista yhteistoimintaprosessia, vaan kussakin maassa on omanlaisensa keskusteluvelvoite.

”Meillä on vasta toimintamallin muutokset pöydällä eli niitä suunnitellaan, ja mitään toimenpiteitä ei ole vielä tehty. Keskustelut käynnistetään tarvittaessa eri maissa tilanteen mukaan. Vähennystarve on koko konsernissa enintään 250 henkeä”, Raulo sanoo.

YIT työllistää noin 7700 henkeä, joista Suomessa on noin 4400.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT aloittaa jättimäiset yt-neuvottelut Suomessa – neuvotteluiden piirissä noin 2500 toimihenkilöä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat