Kokeile kuukausi maksutta

A-Insinöörit laajentaa suunnitteluosaamistaan ostamalla tamperelaisen yhtiöryhmän

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörit laajentaa toimintaansa ostamalla tamperelaisen talo-, ympäristö- ja prosessitekniikan suunnitteluyhtiöryhmä AX-Suunnittelun.

AX-Prosessien toimitusjohtaja Jarmo Hellstedt (vas.), A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen ja AX-LVI:n toimitusjohtaja Sasu Karkiainen. Kuva: Jari Lifländer

Suunnitteluryhmän yhtiöt muodostavat A-Insinöörit-konsernissa uuden teollisuus- ja talotekniikan toimialan. Yrityskaupasta sovittiin 16. marraskuuta.

”Yhdistymisen myötä laajennumme strategiamme mukaisesti kohti Kira-alan koko arvoketjun kattavaa palvelutaloa. Vahvistamme talotekniikkapalvelujamme, ja uusina asiakasryhminä mukaan tulevat teollisuuden prosessisuunnittelun asiakkaat. AX-Suunnittelussa on lisäksi vahvaa ympäristötekniikan osaamista, joka edistää ympäristökädenjälkeämme. Pystymme auttamaan asiakkaitamme vähähiilisyys- ja hiilineutraaliustavoitteisiin entistä kokonaisvaltaisemmin”, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo tiedotteessa.

AX-Suunnittelun muodostavat lvi-, sähkö-, automaatio-, ympäristö- ja turvallisuustekniseen suunnitteluun sekä teollisuuden päästömittauksiin keskittynyt Insinööritoimisto AX-LVI oy ja prosessi- ja energiatekniseen suunnitteluun erikoistunut AX-Prosessit oy. Vuodesta 1993 toimineella asiantuntijaorganisaatiolla on lähes 100 työntekijää ja vankat asiakassuhteet erityisesti teollisuuden ja terveydenhuollon aloilla.

AX-Suunnittelun kaikki työntekijät jatkavat A-Insinöörit-konsernissa vanhoina työntekijöinä. Myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

Toiminta jatkuu toistaiseksi AX-Suunnittelun nimellä. Siirtymäajan jälkeen AX-yhtiöt on tarkoitus sulauttaa yhdeksi toimialayhtiöksi, jonka nimeksi tulee A-Insinöörit Teollisuus- ja talotekniikka oy. Tämän on suunniteltu tapahtuvan kesällä 2022.

”Osaamisemme täydentävät erinomaisella tavalla toisiaan, kuten yhteiset hankkeemme ovat osoittaneet. Tuomme A-Insinööreihin kokonaan uutta talotekniikan ja teollisuuden osaamista, ja meille taas avautuvat osana A-Insinöörejä ovet isompiin hankkeisiin ja valtakunnalliseen toimintaan”, Insinööritoimisto AX-LVI:n toimitusjohtaja, teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtajana aloittava Sasu Karkiainen sanoo.

AX-Suunnittelun ja A-Insinöörien aiempiin yhteisiin projekteihin lukeutuvat muun muassa Tampereen yliopistollisen sairaalan mittavat uudistamishankkeet, vuoden työmaaksi 2016 valittu Polte-allianssin Naantaliin toteuttama NA4 CHP -voimalaitos, tietomallinnuksesta tunnustusta saanut Järvenpään sosiaali- ja terveysasema, Tampereen yliopiston Arvo 2 -rakennus sekä Tampereen sähkölaitoksen Ollikan lämpökeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-Insinöörit laajentaa suunnitteluosaamistaan ostamalla tamperelaisen yhtiöryhmän”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat