Frenckellin asemakaavaluonnos näytille Tampereella – virastotaloon visioidaan kylpylähotellia ja liiketiloja

Tampereen kaupungin tavoitteena on Frenckellin ja Konttorin rakennusten myynti. Siitä on tehty jo päätös, joka ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen.

Sen myötä aluetta elävöitetään, kulkuyhteyksiä parannetaan ja vanhaan virastotaloon sovitellaan muun muassa liike-, kylpylä- ja hotellikäyttöä. (Kuva: Aihio Arkkitehdit)

Tampereen kaupunki on julkistanut Frenckellin uuden, nykyistä monipuolisemman käytön mahdollistavan asemakaavan muutoksen luonnosaineiston. Sen myötä aluetta elävöitetään, kulkuyhteyksiä parannetaan ja vanhaan virastotaloon sovitellaan muun muassa liike-, kylpylä- ja hotellikäyttöä.

Tampereen kaupungin tavoitteena on Frenckellin ja Konttorin rakennusten myynti. Myynti edellyttää asemakaavan muutosta. Frenckellin myynnistä on tehty jo päätös, joka ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen. Viimeisimmän ostotarjouksen on tehnyt Aare Invest.

Suunnittelualue sijaitsee Tammerkosken länsirannalla ja rajautuu lännessä Frenckellinaukioon, pohjoisessa Satakunnankatuun, idässä Tammerkoskeen ja etelässä Vanhankirjastonpuistoon. Kaava-alue kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön ja Frenckellin tehdas on olennainen osa Tammerkosken teollisuusmaisemaa. Alueella on ollut teollisuustoimintaa 1700-luvun lopulta lähtien.

Kaavan valmisteluaineisto ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä 18.11.2021 saakka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Frenckellin asemakaavaluonnos näytille Tampereella – virastotaloon visioidaan kylpylähotellia ja liiketiloja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat