Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylä käynnistää rakentamisen ennakko-ohjauspalvelun yrityksille

Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonta ja elinkeinoyksikkö Business Jyväskylä käynnistävät yrityksille suunnatun palvelun, jolla helpotetaan rakentamisen aloittamista muun muassa rakennuslupien osalta.

Kuva: Tero Takalo-Eskola / Jyväskylän kaupunki

Yrityksille suunnattu ennakko-ohjaus on palvelu, joka sujuvoittaa yritysasiakkaiden rakennushankkeiden lupakäsittelyä ja tiedonvälitystä sekä edistää molemminpuolista vuorovaikutusta. Palvelu on maksuton ja avoin kaikille toimi- tai liiketilojen rakentamista suunnitteleville.

Ennakko-ohjauksessa käydään läpi alustavat rakennussuunnitelmat, alueen kaavamääräykset sekä lupahakemuksen liitteeksi vaadittavat suunnitelmat ja asiakirjat.

Yritysten rakennusluvan hakuun liittyvään ennakko-ohjaukseen kannattaa osallistua rakentamishankkeen varhaisessa vaiheessa eli esimerkiksi tontin varausaikana tai ennen hankkeen tarkempaa suunnittelua. Ennakko-ohjaus selkeyttää suunnittelutyötä ja edistää tulevaa lupakäsittelyä. Tulevaa hanketta voidaan yhdellä kertaa tarkastella kokonaisuutena huomioiden esimerkiksi ympäristöterveyden tai ympäristösuojelun näkökulmat.

Parhaimmillaan varhaisen vaiheen yhteistapaamisella molemmat osapuolet välttyvät turhalta työltä ja ylimääräisiltä kustannuksilta.

”Rakentamisen lupiin ja muuhun lainsäädäntöön liittyvät asiat saattavat olla yrittäjille vieraita ja tulla yllätyksinä vasta lupaprosessivaiheessa. Nyt käynnistyvä palvelu on osa kaupungin yritysasiakkaiden palveluiden kehittämistä ja haluamme lisätä tällä palvelulla vuorovaikutusta ja tiedon vaihtoa yritysten ja kaupungin välillä. Kaupungin tavoite on mahdollistaa yrityksille sujuvat lupaprosessit, jotka osaltaan edistävät yritysten kasvua ja menestystä Jyväskylässä”, Business Jyväskylän yritysasiakkaiden palveluiden kehityshankkeen projektipäällikkö Pirkko Flinkman sanoo tiedotteessa.

Yritysten ennakko-ohjauksessa ovat Jyväskylän kaupungilta mukana johtava rakennustarkastaja ja kaupunkikuva-arkkitehti sekä Business Jyväskylän edustaja. Mukana voi olla tapauskohtaisesti myös muita asiantuntijoita esimerkiksi ympäristöterveydestä.

Rakentamisen ennakko-ohjauspalvelu on osa Jyväskylän kaupungin yritysasiakkaiden palvelujen kehityshanketta (2021–2025).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä käynnistää rakentamisen ennakko-ohjauspalvelun yrityksille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat