Kokeile kuukausi maksutta

Käänne Tampereen yliopiston tilakiistassa: Vastustusta herättäneet päätökset luopua osasta rakennuksia palautettiin valmisteluun

Tampereen yliopiston suunnitelma tilojen vähentämisestä on saanut terävää kritiikkiä niin opiskelijoilta, tiedekunnilta, konsistorilta kuin professoreilta.

Tampereen yliopiston kaavailuissa on ollut luopua kokonaan neljästä sen käytössä olevasta rakennuksesta, joiden joukossa on esimerkiksi keskustakampuksen Linna-kirjasto. Kuva: Enna Rautiainen / Aamulehti

Tampereen yliopiston tilapäätökset siirtyvät takaisin valmisteluun.

Yliopiston hallitus oli perjantaina koolla käsittelemässä yliopiston tilanvähennyssuunnitelmaa. Hallituksen kokous päättyi kello 15. Yliopiston rehtori Mari Wallsin mukaan hallitus haluaa kuulla yhteisöä laajemmin ennen lopullisten päätösten tekemistä. Rehtori Walls toimii hallituksen esittelijänä.

Tilatoimenpideohjelman ensimmäinen valmisteltava osa, joka ulottuu vuoteen 2025, otetaan tässä vaiheessa entistä tarkempaan valmisteluun.

Suunnitelma tilavähennyksistä on saanut terävää kritiikkiä niin opiskelijoilta, tiedekunnilta, konsistorilta kuin professoreilta.

Esimerkiksi Tampereen ylioppilaskunta Trey on kritisoinut esitystä siitä, ettei yliopistoyhteisöä ollut kuultu valmistelussa tarpeeksi.

”Ylioppilaskunta ei ole sitä vastaan, että joistakin yliopiston tiloista jossakin vaiheessa luovuttaisiin. Oli tarkoituskin, että tiloja voitaisiin keskittää yliopistojen yhdistyessä. Mutta aikataulu, jolla asia on tullut päätettäväksi, lähentelee vastuutonta”, sanoi esitystä vastustaneen Tampereen ylioppilaskunnan Treyn puheenjohtaja Iiris Taubert Helsingin Sanomien jutussa torstaina.

Yliopiston hallitus oli perjantaina koolla Tampere-talon VIP-tiloissa. Ennen kokouksen alkua Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereiseen Sorsapuistoon oli kokoontunut arviolta parisataa opiskelijaa mielenosoitukseen tilavähennyssuunnitelmaa vastaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käänne Tampereen yliopiston tilakiistassa: Vastustusta herättäneet päätökset luopua osasta rakennuksia palautettiin valmisteluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat