Kokeile kuukausi maksutta

Oulun Hartaansillan suunnittelukilpailu ratkesi

Oulun Hartaanselänrannan aluetta yhdistävästä kevyen liikenteen sillasta, Hartaansillasta järjestetyn insinööritaitokilpailun voittaja on valittu. Kilpailun tulokset julkaistiin Oulun ympäristötalolla järjestetyssä tilaisuudessa 18. marraskuuta.

Hartaansillan suunnittelukilpailun voittajatyö Siivenkantama. Kuva: Insinööritoimisto Pontek

Kilpailun voittajaksi valittiin tuomariston yksimielisellä päätöksellä Insinööritoimisto Pontekin laatima kilpailutyö nimeltään Siivenkantama. Siivenkantama on kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle.

Tuomariston mielestä Siivenkantama on ehdotuksista parhaiten paikkaan sopiva ja täyttää parhaiten kilpailukriteerit. Ratkaisu omaa maamerkkiluonteen ja on myös uniikki, siro, elegantti sekä teknisesti innovatiivinen ja toteuttamiskelpoinen. Suunnittelutyön erityisinä vahvuuksina pidettiin myös sen luomia mahdollisuuksia asukkaiden kohtaamiselle, molempiin päihin toteutettua ympäristösuunnittelua ja valaistusratkaisuja.

Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa. Ne saivat WSP Finlandin kilpailutyö Seilinki ja Sitowisen kilpailutyö Mainingit. Mainingin kunniamaininta annettiin rohkeasta ja innovatiivisesta puumateriaalin käytöstä. Seilingin kunniamaininta annettiin puolestaan sirosta ja elegantista kilpailuehdotuksesta.

Oulun kaupunki järjesti kilpailun yhdessä RIL ry:n kanssa ilmoittautumiskutsukilpailuna, ja kilpailuun valittiin palkittujen yhtiöiden lisäksi Insinööritoimisto Ponvia ja Ramboll Finland. Kilpailuehdotuksia saapui kaikkiaan kahdeksan kappaletta.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa tärkeimpinä ominaisuuksina tarkasteltiin sillan soveltuvuutta paikkaan ja kaupunkikuvaan, ehdotuksen kykyä luoda ja vahvistaa Hartaanselänrannan identiteettiä sekä sillan teknistaloudellista toteuttamiskelpoisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun Hartaansillan suunnittelukilpailu ratkesi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat