Kokeile kuukausi maksutta

Stora Enso laajentaa tehdastaan Kristiinankaupungissa

Tehdasta laajennetaan, jotta sinne saataisiin mahtumaan toisen tehdasinvestoinnin vuoksi vapautuvia koneita.

Stora Enson Kristiinankaupungin tehdas valmistaa muun muassa vihannespakkauksia, joilla tavarat toimitetaan kauppaan. Kuva: Stora Enso

Stora Enso tekee Pohjanmaalla Kristiinankaupungissa sijaitsevaan aaltopahvipakkaustehtaaseensa noin kahden miljoonan euron investoinnin. Tehdasrakennusta laajennetaan, jotta saataisiin tilaa konesiirroille.

Kristiinankaupunkiin siirretään laitteistoa yhtiön Lahden tehtaalta, jossa puolestaan korvataan kaksi pakkauksia valmistavaa linjaa yhdellä. Lahden investoinnin arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa. Tämä investointi valmistuu vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla.

”Investointi vahvistaa entisestään Kristiinankaupungin tehdastamme. Sen myötä tehtaalla pystytään painamaan entistä joustavammin myös pienempiä pakkaussarjoja. Kapasiteetti ei muutu, mutta joustavuus ja tehokkuus lisääntyvät”, kertoo Stora Enson Pohjoismaisesta pakkausliiketoiminnasta vastaava johtaja Tom Lind tiedotteessa.

Laajennusosan rakentaminen alkaa kesällä 2022 ja koneet siirretään tehtaalle vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin loppuun mennessä. Investointi vähentää henkilöstön tarvetta kahdella henkilötyövuodella. Vähennys ei aiheuta irtisanomisia. Yhteensä tehdas työllistää noin 50 henkilöä.

Kristiinankaupungin tehtaan päätuotteita ovat vihannes- ja elintarvikepakkaukset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stora Enso laajentaa tehdastaan Kristiinankaupungissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat