Kokeile kuukausi maksutta

Uusittu Hamburger Börs avasi ovensa Turussa – YIT:n urakka oli haastava kohde myös logistiikaltaan

Työmaan sijainti Turun ytimessä pakotti suunnittelemaan tarkasti myös logistiikan. Materiaalivirtojen hallintaa varten otettiin käyttöön sekä uusia digityökaluja että hyödynnettiin vanhoja.

1970-luvulla tehdyn hotellilaajennuksen tilalla on 272 huoneen uudisrakennus, jonka arkkitehtuuri kunnioittaa Turun kauppatorin miljöötä ja vuonna 1885 valmistunutta vanha Börsiä. (Kuva: YIT)

Turun perinteikäs Hamburger Börs-hotelli on avannut ovensa yli kaksi vuotta kestäneiden rakennustöiden jälkeen.

Aluksi LähiTapiola,  YIT ja hotellia operoiva Scandic pohtivat torinpuoleisen rakennuksen remontoimista. Nyt tuon 1970-luvulla tehdyn hotellilaajennuksen tilalla on 272 huoneen uudisrakennus, jonka arkkitehtuuri kunnioittaa Turun kauppatorin miljöötä ja vuonna 1885 valmistunutta vanha Börsiä.

Hankkeen kustannusarvio oli 43 miljoonaa euroa. Työmaan sijainti Turun ytimessä pakotti suunnittelemaan tarkasti myös logistiikan. Materiaalivirtojen hallintaa varten otettiin käyttöön sekä uusia digityökaluja että hyödynnettiin vanhoja.

”Jos logistiikka ei olisi toiminut, työmaa olisi mennyt tukkoon muutamassa päivässä. Se olisi polttanut aikaa ja rahaa ja vaikuttanut myös lopputuloksen laatuun. Asiat piti miettiä eri lailla kuin sellaisella työmaalla, jossa on enemmän tilaa ympärillä ja jonne mahtuu isompia tavarakuormia”, kertoo Hamburger Börsin työmaan vastaavana työnjohtajana toiminut Jyrki Rantapaju YIT:ltä.

Hamburger Börsiin rakennusmateriaalit saapuivat täsmätoimituksina ja tarkkaan laskettuina asennuserinä, jotka toimitettiin mahdollisimman suoraan asennuspisteelle. Reaaliaikaisen logistiikkavarauskalenterin avulla pystyttiin säätämään toimitusajat hyvinkin tarkasti.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusittu Hamburger Börs avasi ovensa Turussa – YIT:n urakka oli haastava kohde myös logistiikaltaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat