Viikinkaaren tehopaalutus palkittiin Vuoden geotekona

Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutus tehtiin nopeasti ympäristön melu- ja tärinähaitat minimoiden.

Suomen Geoteknillinen yhdistys valitsi Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutuksen vuoden 2021 geoteko-palkinnon saajaksi

Tehopaalutukset aloitettiin marraskuussa 2020. Ne valmistuivat huhtikuussa 2021.

Viikin kampusalueella sijaitsee useita Helsingin yliopiston ja yksityisten tutkimuslaitosten tärinäherkkiä tutkimuslaitteita, kuten elektronimikroskooppeja, suurtehosentrifugeja ja tarkkuusvaakoja. Niille raitiotiestä aiheutuva tärinä ja heikko magneettikenttä ovat riski, minkä vuoksi rata perustettiin Viikinkaarella tärinää eristävän erikoisrakenteisen paalulaatan päälle.

Paalutus toteutettiin niin sanottuna tehopaalutuksena, jonka tavoitteena oli paaluttaa mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tarkoituksena oli minimoida työstä tutkimuslaboratorioille, niiden asiakkaille ja alueen muille toimijoille koituva häiriö.

Työvaihe suunniteltiin pitkälti ympäristön ehdoilla. Marraskuun 2020 ja huhtikuun 2021 välille ajoittuneiden kuuden työvuoron aikana paalutettiin yhtäjaksoisesti 12–22 tuntia. Tehopaalutukset ja paalulaatan teko onnistuivat hyvin. Viikinkaaren raiteiden rakentaminenkin on jo pitkällä.

Palkinto jaettiin Geotekniikan päivässä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viikinkaaren tehopaalutus palkittiin Vuoden geotekona”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat