Kokeile kuukausi maksutta

Enersense ostaa maatuulivoimahankkeiden kehittäjä Megatuulen

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii maatuulivoimahankkeiden kehitysyhtiö Megatuuli oy:n.

Osakekaupassa maksettava kauppahinta on yhteensä 18,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan Enersensen uusilla liikkeeseen laskettavilla osakkeilla.

Megatuulen hankinnan ansiosta Enersensen laajentuminen uusiutuvan energian tuotantoprojektien arvoketjussa jatkuu. Osakekaupan toteutuessa Enersensestä tulee maatuulivoiman hankekehittäjä. Megatuulella on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa eri puolilla Suomea käynnissä tai esiselvitysvaiheessa olevia hankkeita, joiden yhteiskapasiteetti on noin 3000 megawattia. Vuoteen 2025 mennessä Megatuulen tavoitteena on yhteistyökumppaneidensa kanssa kehittää ja rakennuttaa 1000 megawattia tuulivoimaa.

”Megatuuli täydentää ja tukee Enersensen palveluvalikoimaa ja tekee meistä aiempaa laaja-alaisemman päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajakumppanin. Osakekaupan toteutuessa ryhdymme Megatuulen yhteistyökumppaneiden kanssa kehittämään tuulipuistoja, osallistumme itse niiden rakentamiseen ja tulevaisuudessa tavoitteenamme on myös rakennuttaa sekä jäädä omistamaan puistoja ja tuottamaan päästötöntä energiaa”, Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen sanoo tiedotteessa.

”Osakekauppa mahdollistaa toteutuessaan Megatuulen hankekehitysosaamisen hyödyntämisen myös merituulivoimaprojekteissa Enersense Offshoren kanssa.”

Osakekauppa on ehdollinen tietyille ehdoille ja edellytyksille. Kaupan arvioidaan edellytysten täyttyessä toteutuvan arviolta tammikuun 2022 aikana.

Myyjille kaupan vastikkeena annettavien osakkeiden lukumäärä määräytyy viisi arkipäivää ennen osakekaupan toteutusta Enersensen osakkeen painotetulla keskikurssilla pörssissä. Uusien osakkeiden enimmäismäärä on rajoitettu 2,675 miljoonaan osakkeeseen, mikä on 19,9 prosenttia Enersensen osakkeiden nykyisestä lukumäärästä. Jos osakkeiden enimmäismäärä ei riitä kattamaan koko kauppahintaa, myyjillä on oikeus edellyttää erotuksen suorittamista käteisvastikkeella.

Megatuulen yhteistyökumppaniensa kanssa kehittämiä ja rakennettuja tai rakenteilla olevia tuulivoimahankkeita on seitsemän, ja ne koostuvat 41 tuulivoimalasta. Näiden hankkeiden investointiarvo on noin 250 miljoonaa euroa. Ensimmäinen rakentamisvaiheeseen edennyt hanke, Tyrinselkä, on tuottanut tuulisähköä vuodesta 2016, ja se oli valmistumisvuoden jälkeen parhaimman niin sanotun kapasiteettifaktorin omaava tuulivoimapuisto.

Megatuulen liikevaihto vuonna 2021 päättyneellä tilikaudella (1.4.2020-31.3.2021) oli 0,5 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 3,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on 9 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Enersense ostaa maatuulivoimahankkeiden kehittäjä Megatuulen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat