Helsingin Kumpulanmäen kaavaehdotus etenee – suunnitteilla 1200 ihmisen asuinalue

Helsingin Kumpulanmäen itärinteen alueelle kaavaillaan asuinaluetta.

Näkymä Kustaa Vaasan tien bussipysäkiltä Kumpulanmäelle. Keskellä uudisrakennusten väliin rakennettava terassoitu porrasyhteys. Kuva: Schauman & Nordgren Architects ja Schauman Arkkitehdit

Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin Yliopistokiinteistöt oy:n omistaman Kumpulanmäen itärinteen kaavamuutos etenee Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn 7.12.2021.

Tarpeettomaksi jääneen kampustonttialueen uudeksi käytöksi kaavaillaan asuinaluetta monipuolisine palveluineen.

Kaavaehdotus pohjautuu arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotukseen ”Kaupungin porteilla – Tiedon portailla”.

Noin 1200 uuden asukkaan lisäksi alueelle on tulossa päiväkoti, toimistotilaa, lähikauppa sekä muuta liiketilaa. Jalankulun ja pyöräilyn reittejä parannetaan Kumpulanmäeltä lähimmille bussi- ja raitiovaunupysäkeille.

Jatkossa alueella kulkee Viikin-Malmin uusi pikaraitiotie. Vuonna 2025 liikennöinnin aloittaa Pasilasta Kalasatamaan kulkeva raitiotie.

”Kumpulanmäkeä sopeutetaan kaavaehdotuksessa hienosti ympäristöönsä: Nykyisten kampustonttien eteläosat muutetaan kaavassa niitä ympäröivän Nylanderinpuiston osaksi ja rakentaminen rajautuu samaan linjaan Kumpulanmäen ja Arabianrannan muun rakennuskannan kanssa. Puu-Kumpulan henkeä on puolestaan haettu esimerkiksi uudisrakennusten julkisivujen puunkäytössä”, Senaatti-kiinteistöjen kiinteistökehityspäällikkö Elias Rainio kertoo tiedotteessa.

Kaavaehdotus on laadittu kaupungin ilmastotavoitteiden mukaisesti. Suunnittelussa on myös kiinnitetty erityistä huomiota kalliorinteen sade- ja sulamisvesien hallintaan. Lisäksi rakennuksiin tulee viherkattoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Kumpulanmäen kaavaehdotus etenee – suunnitteilla 1200 ihmisen asuinalue”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat