Jyväskylä kaavailee jalkapallohallia Huhtasuolle

Jyväskylään on suunnitteilla uusi jalkapallohalli, ja kaupunki pyrkii käynnistämään hallin asemakaavoituksen. Ennen kaavoitusta on kuitenkin vielä päätettävä hallin sijaintipaikka.

Syksyn aikana on selvitetty tulevan hallin sijoittumismahdollisuuksia Huhtasuon liikuntapuistoon tai Länsi-Palokan vielä rakentamattomaan liikuntapuistoon. Selvityksen pohjalta hallia esitetään sijoitettavaksi Huhtasuolle. Tässä painaa muun muassa Huhtasuolla jo olemassa oleva liikunta- ja liikenneinfra sekä näiden vaikutus rakentamiskustannuksiin ja aikatauluun. Lisäksi tarkastelussa on huomioitu valmistelun yhteydessä kerätty käyttäjäpalaute ja näkemykset alueiden kehittämiseen.

”Selvitystyö osoittaa, että halli voitaisiin sijoittaa kumpaan vain tarkastelluista kohteista. Ei ole mitään erityistä tekijää, miksi jompikumpi alueista ei olisi mahdollinen sijoittumisen kannalta. Selvitys osoittaa kuitenkin konkreettisimmat erot alueiden välillä”, Henriikka Lonka Jyväskylän asemakaavoituksesta sanoo tiedotteessa.

Kaavoituksen käynnistämiseksi kaupungin asemakaavoitus pyytää vielä kulttuuri- ja liikuntalautakunnalta lausuntoa sijoittumispaikasta. Lautakunta käsittelee hallin sijoituspaikkaa keskiviikkona 8. joulukuuta.

Jos lautakunta antaa esitykseen myönteisen lausunnon, kaavoitus Huhtasuolle voisi käynnistyä alkuvuodesta 2022 ja rakentaminen tavoiteaikataulun mukaisesti vuoden 2023 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä kaavailee jalkapallohallia Huhtasuolle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat