Kokeile kuukausi maksutta

Keimolan moottorirata inspiroi sinne rakennettavaa pysäköintitaloa – rakentaminen alkaa keväällä

Vantaalle entisen Keimolan moottoriradan maisemiin rakennetaan Lincolninaukion pysäköintitalo, jonka arkkitehtuuri ammentaa alueen historiasta ja rikastaa kaupunkikuvaa. Työt Keimolassa alkavat maalis–huhtikuussa 2022.

Kuva: Arkkitehtitoimisto HML

Keski-Suomen Betonirakenne (KSBR) rakentaa Satolle ja Avain Asunnoille pysäköintitalon, jonka nimi viittaa Keimolan moottoriradan legendaariseen perustajaan Curt Lincolniin. Radan historiaa on hyödyntänyt myös rakennuksen suunnittelija, arkkitehti Jukka Lahtinen oululaisesta Arkkitehtitoimisto HML oy:stä.

”Rakennusta kiertää kilparatamainen punainen kivetys, jota reunustavat punainen pergola ja pilaritervalepät. Ratateema näkyy myös rakennuksen katolla, jossa sijaitsee 60 autopaikkaa. Siellä on maalauksia ja pergoloita, joiden mutkat ja kaaret viittaavat kilparataan. Pergoloihin ripustetaan hyönteishotelleja, ja katolle tulee maksaruohoa”, Lahtinen kertoo tiedotteessa.

Uutta on myös oleskelumahdollisuuksiin panostaminen parkkirakentamisessa. Rakennuksen pihan penkkien jalustat tehdään ekologisesti ylijäämäbetonista ja istuintasot puusta. Jalustat muodostuvat niin sanotuista betonilegoista, jotka on helppo latoa päällekkäin.

”On tärkeää, että rakennus istuu hyvin asuinrakennusten lomaan. Ikkunoiden mittasuhteet ja rytmi noudattelevat naapuritalojen aukotusta. Julkisivun jäsentely eri värein elävöittää pihapiiriä ja tarjoaa jalankulkijoille katseltavaa.”

Rakennuksen julkisivu on verhoiltu peltikaseteilla, joissa on maanläheiset värit. Sisäpihan sisäänkäynnissä käytetään punertavan ruskeaa umbrapatinoitua betonia.

KSBR:n parkkirakentamisen toimialajohtaja Simo Särkelä korostaa kohteen ekologisuutta.

”Optimoiduilla betonirakenteilla minimoimme hiilijalanjälkeä, ja lisäksi hyödynnämme eri sidosryhmiemme onnistuneita ja kustannustehokkaita ratkaisuja”, Särkelä sanoo.

266 autopaikkaa tarjoava rakennus palvelee usean taloyhtiön asukkaita.

”KSBR toi suunnitteluun hyviä parannusehdotuksia, joiden ansiosta muun muassa pystyimme kasvattamaan rakennuksen autopaikkamäärää alkuperäisestä”, Avain Rakennuttajan projektipäällikkö Mauri Puljujärvi sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keimolan moottorirata inspiroi sinne rakennettavaa pysäköintitaloa – rakentaminen alkaa keväällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat