Kokeile kuukausi maksutta

Kesko ostaa neljä rautakauppaa Ruotsissa

Kauppakonserni Kesko kertoo ostavansa ruotsalaisen ammattirakentajia palvelevan Kungälvs Trävaruaktiebolag -rautakauppayhtiön.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa, Kesko kertoo tiedotteessaan. Yhtiö arvioi, että kauppa toteutuu ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Kungälvs Trävaruaktiebolagilla on neljä myymälää Göteborgin alueella. Sen liikevaihto viime vuonna oli noin 32,6 miljoonaa euroa, ja sillä on noin 80 työntekijää.

Kesko kertoo, että Kungälvs Trävaruaktiebolagin osto vahvistaa sen asemaa Ruotsin rautakauppamarkkinoilla.

Kauppa on jatkoa Keskon kasvustrategialle Ruotsissa. Heinäkuussa Kesko kertoi ostavamme Tukholman alueella toimivan Byggarnas Partnerin, jolla on viisi yritysasiakkaisin erikoistunutta rautakauppaa Tukholman alueella.

Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala sanoo tiedotteessa, että yhtiö hakee edelleen hyviä kasvumahdollisuuksia Ruotsin markkinoilla.

Keskolla on Ruotsissa rautakauppaketjut K-Rauta ja K-Bygg sekä infra-asiakkaisiin keskittyvä Onnisen tekninen tukkukauppa. K-Rauta palvelee pääosin kuluttaja-asiakkaita 17 myymälällä ja verkkokaupalla, kun taas K-Bygg sen sijaan palvelee ensisijaisesti ammattiasiakkaita 37 myymälällä.

Nyt julkistetun kaupan toteutuminen edellyttää paikallisten kilpailuviranomaisten hyväksyntää sekä muiden kauppaan liittyvien ehtojen täyttymistä, Kesko kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kesko ostaa neljä rautakauppaa Ruotsissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat