Kokeile kuukausi maksutta

Rakennus­yhtiö purkaa Triplan putoamis­vaarassa olevat laatat, kadut pysyvät yhä suljettuna: ”Kyllä siinä ihan mittavasta työstä on kysymys”

Kauppakeskuksen julkisivusta putosi joulukuun puolivälissä keraaminen pintalaatta.

Kauppakeskus Tripla. Arkistokuva. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.

Rakennusyhtiö YIT on päättänyt purkaa kauppakeskus Triplan julkisivun ikkunoiden välissä olevat laatat ja asentaa ne uudelleen, kertoo YIT:n tuotantojohtaja Pekka Luukkonen.

Syynä on rakennevika, jonka vuoksi pintalaatat ovat vaarassa irrota. Kauppakeskuksen keskikorttelin julkisivusta putosi kevyen liikenteen väylälle keraaminen laatta joulukuun puolivälissä.

Luukkosen mukaan vika on nyt saatu paikallistettua.

”Ongelma liittyy laatan kiinnitysjärjestelmään. Siellä on yhdet kiinnityslistat, jotka ovat päässeet löystymään. Siksi olemme päätyneet ratkaisuun, että puramme kaikki ikkuna­boksien välissä olevat laatat.”

Korjaus tehdään kauppakeskuksen keskikorttelissa. Se ei koske vieressä olevia asuinrakennuksia eikä Pasilan asemarakennusta.

Korjaussuunnittelu käynnistyy vuodenvaihteen jälkeen, ja korjaukset kestävät useita kuukausia, Luukkonen sanoo.

”Kyllä siinä ihan mittavasta työstä on kysymys.”

Turvallisuussyistä liikenne on ollut suljettuna Veturitiellä ja Firdonkadulla.

Veturitien päälle rakennetaan nyt suojakatos, ja se on tarkoitus avata liikenteelle tammikuun alussa. Firdonkadun itäpää pysyy suljettuna toistaiseksi.

Triplan julkisivun kaltainen laattaverhous on Luukkosen mukaan yleinen sekä Suomessa että maailmalla. Hänen tiedossaan ei kuitenkaan ole, että vastaava ongelmaa olisi ollut muualla.

”Jatkamme selvitystä siitä, mistä se johtuu.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennus­yhtiö purkaa Triplan putoamis­vaarassa olevat laatat, kadut pysyvät yhä suljettuna: ”Kyllä siinä ihan mittavasta työstä on kysymys””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat