Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritysten kannattavuus parani selvästi viime vuonna

Teollisuuden, rakentamisen ja kaupan alan yritysten kannattavuus parani koronasta huolimatta vuonna 2020 käyttökatteella mitattuna vuoteen 2019 verrattuna, ilmenee Tilastokeskuksen tilinpäätöstilastoista.

Kuva: Pentti Vänskä

Teollisuuden ja rakentamisen käyttökateprosentti kasvoi viime vuonna 0,9 ja kaupan 0,5 prosenttiyksikköä. Palvelualojen kannattavuus sen sijaan heikkeni 0,5 prosenttiyksikköä. Ilman palvelualoille maksettuja tukia kannattavuus olisi heikentynyt hieman yli prosenttiyksikön. Rakentamisen alan yritysten käyttökate oli viime vuonna keskimäärin 7,4 prosenttia, kun se oli edellisvuonna 6,5 prosenttia.

Myös liiketulosprosentilla mitattuna rakentamisen toimialan kannattavuus koheni selvästi vuonna 2020. Alan liikevoittoprosentti parani 1,0 prosenttiyksikköä vuodesta 2019.

Liikevaihto puolestaan kasvoi kaupan ja rakentamisen toimialoilla vuonna 2020, mutta laski teollisuudessa ja palvelualoilla. Teollisuudessa liiketoiminnan kulut laskivat liikevaihdon ja liiketoiminnan muiden tuottojen laskua enemmän, mikä näkyi käyttökateprosentin kasvuna.

Tiedot pohjautuvat verohallinnon elinkeinoveroaineistoihin. Tietoja on täydennetty Tilastokeskuksen omalla kyselyllä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten kannattavuus parani selvästi viime vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat