Tikkurilan vanha Kelan kortteli Vantaalla puretaan ja muutetaan asunnoiksi

Tikkurilan muodonmuutos jatkuu. Keskustaa halkovan Kielotien ja vanhan Silkkitehtaan väliseen kortteliin on sijoittumassa noin 200 uutta asuntoa.

Kielotien ja Tikkurilantien risteykseen tulee uusia asuntoja, kun nykyinen Kelan kortteli (punavalkoinen kiinteistö risteyksessä) korvataan uusilla taloilla. Asunnot sijoittuvat oikealla näkyvän Silkkitehtaan naapuriksi. Kuva: Seppo Niva / Vantaan kaupunki

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen maanantaina.

Kaavamuutos tarkoittaa käytännössä niin sanotun Kelan korttelin rakentamista uusiksi. Korttelin nykyiset rakennukset ovat valmistuneet 1980-luvulla.

Uudet asuinkerrostalot ovat Kielotien puolella 8–12 kerrosta korkeita ja Silkkitehtaan puolella matalampia.

Kaava antaa mahdollisuuden Kielotien kaventamiseksi, mutta valtuusto edellyttää, ettei mitään kavennuksia tehdä ennen kuin Kielotiestä on tehty kokonaisselvitys. Kavennuksella on haluttu tehdä tilaa pysäköintipaikoille uuden korttelin kivijalkakauppojen asiakkaita varten.

Valtuusto hyväksyi maanantaina myös mittavan täydennysrakennushankkeen Hakunilaan.

Hiirakkokujan asemakaavamuutos antaa mahdollisuuden 330 uuden asunnon rakentamiseen Hakunilaa halkovan Kyytitien kupeessa. Uusia asukkaita näihin omistus- ja vuokra-asuntoihin voisi muuttaa yhteensä 500.

Täydennysrakentaminen sijoittuu pääosin Kyytitien vieressä olevalle pysäköintialueelle ja jonkin verran nykyiselle katu- ja viheralueelle.

Sekä Hakunilan että Tikkurilan täydennysrakennuskohteet sijoittuvat Vantaalle kaavaillun ratikkareitin varteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan vanha Kelan kortteli Vantaalla puretaan ja muutetaan asunnoiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat