Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden Ympäristörakenne -palkinnosta kilpailee kuusi kohdetta Vantaalta, Tampereelta, Kuopiosta ja Helsingistä

Tuomariston mukaan kilpailuun tuli edellisvuosien tapaan runsaasti kiinnostavia ja monipuolisia ehdokaskohteita, joissa oli mietitty rakennettua ympäristöä niin visuaalisesti kuin alueiden toimivuudenkin kannalta.

Pasilan Triplan moderni keskus on saanut ympärilleen ja sisälleen ilmeikkäät ja tasokkaasti toteutetut viheralueet. Kuva: Puutarhaliitto

Vuoden Ympäristörakenne -palkinnosta kilpailee kuusi kohdetta: Vantaalla sijaitseva Myyrmäen urheilupuisto, Tampereella sijaitseva Ranta-Tampella, Kuopiossa sijaitseva Snellmanninpuisto ja katualueet sekä Helsingissä sijaitsevat Pasilan Triplan ulkotilat, Jätkäsaaren Woodcityn kattopuutarha sekä Helsingin sataman tuntumassa sijaitseva Vuosaaren huippu.

Tuomariston mukaan kilpailuun tuli edellisvuosien tapaan runsaasti kiinnostavia ja monipuolisia ehdokaskohteita, joissa oli mietitty rakennettua ympäristöä niin visuaalisesti kuin alueiden toimivuudenkin kannalta. Useissa kohteissa oli otettu huomioon myös kestävän ympäristösuunnittelun periaatteet.

Woodcity sijatsee Helsingin Jätkäsaaressa Supercellin tiloissa kattopuutarhana. Kuva: Puutarhaliitto

”Ympäristörakentamisen monimuotoisuus ja merkitys tulivat hyvin esiin ehdotuksissa, joissa esiteltiin moneen käyttöön tarkoitettuja puistoja, ulkoilualueita sekä julkisten rakennusten pihoja ja ulkotiloja. Oli myönteistä huomata, kuinka ympäristöjä on suunniteltu ja rakennettu ilahduttamaan, aktivoimaan ja helpottamaan ihmisten arkea”, Puutarhaliitto toteaa tiedotteessa.

Kilpailun järjestävät KIVI ry, Betoniteollisuus ry sekä Puutarhaliitto ry. Tuomaristossa ovat mukana myös Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Maisemasuunnittelijoiden, ympäristöministeriön ja Viherympäristöliiton edustajat.

Vuoden ympäristörakenne -kilpailun voittaja julkistetaan ensi helmikuussa Jyväskylän Viherpäivillä.

Viime vuonna Vuoden ympäristörakenteeksi valittiin Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Hyväntoivonpuisto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden Ympäristörakenne -palkinnosta kilpailee kuusi kohdetta Vantaalta, Tampereelta, Kuopiosta ja Helsingistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat