YIT ja Sirius perustavat yhteisyrityksen asuntosijoittamista varten – YIT myy yhteisyritykselle 164 miljoonan asuntohankkeet

YIT ja kiinteistövarainhoitoyhtiö Sirius Capital Partners ovat muodostaneet yhteisyrityksen, joka sijoittaa Suomessa rakennettaviin vuokra-asuntoihin.

Samalla YIT on sopinut myyvänsä yhteisyritykselle 18 vuokra-asuntotarkoitukseen rakennettavaa kohdetta noin 164 miljoonan euron hintaan. Asuntosalkku pitää sisällään yhteensä 754 vuokra-asuntoa, joista valtaosa sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

YIT:n osuus yhteissijoituksesta on 20 prosenttia. Kohteet rakennetaan vuosina 2022–2024.

”Yhteissijoitusmalli mahdollistaa YIT:lle vähemmistöomistuksesta saatavan lisätuoton. Samalla sijoitus kasvattaa asuinkiinteistöjen painoarvoa ja tasapainottaa YIT:n sijoitusportfoliota”, YIT:n Sijoittajakumppanuudet-yksikön johtaja Pasi Huhtakangas sanoo tiedotteessa.

Kaikista hankkeista on allekirjoitettu esisopimus, ja YIT lisää hankkeet tilauskantaansa sitä mukaa, kun hankekohtaiset lopulliset sopimukset allekirjoitetaan. YIT kirjaa rakentamisesta saatavat tuotot ajan kuluessa valmistusasteen mukaan Asuminen Suomi- ja CEE segmentissä ja sijoitustuotot Kiinteistöt-segmentissä.

”Tämän portfolion hankinnan ansiosta lähestymme tavoitettamme luoda merkittävän kokoista vuokra-asuntosalkkua täynnä uusia ja moderneja asuntoja pääasiassa Helsingin seudulla. Meillä on lisäksi työn alla useita uusia hankintoja ja uskomme tiedottavamme seuraavista hankituista vuokra-asuntokohteista tammikuussa”, Sirius Capital Partnersin toimitusjohtaja Patrick Gylling sanoo.

Nyt tehty iso asuntokauppa oli Siriukselle jo toinen, jonka yhtiö teki YIT:n kanssa vuoden 2021 aikana. Yhtiöt sopivat kesäkuussa noin 170 miljoonan euron ja yli 700 asunnon kaupasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Sirius perustavat yhteisyrityksen asuntosijoittamista varten – YIT myy yhteisyritykselle 164 miljoonan asuntohankkeet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat