Kokeile kuukausi maksutta

Avin valvonta paljasti: myynnissä olevien rakennuskoneiden käyttöohjeissa puutteita

Suomessa sattuu vuosittain työtapaturmia, joiden syynä on ollut rakennuskoneen virheellinen käyttötapa.

Myytävissä rakennuskoneissa tulee lainsäädännön mukaan olla saatavilla sekä suomen- että ruotsinkieliset käyttöohjeet. Niissä tulee esittää selkeästi koneiden oikea käyttötarkoitus ja turvallinen käyttö.

”Tekemämme rakennuskoneiden markkinavalvonnan perusteella käyttöohjeissa on ollut eniten velvoitettavaa. Näistä velvoitteista suurin osa koskee käyttöohjeiden kielellisiä vaatimuksia ”, ylitarkastaja Mikko Koivisto kertoo.

Hän työskentelee Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueella.

Aluehallintoviraston mukaan Suomessa sattuu vuosittain suuri määrä työtapaturmia, joiden syynä on ollut rakennuskoneen virheellinen käyttötapa. Työsuojeluviranomaisilla on menossa valvontahanke, jonka toivotaan tuovan muutosta asiaan.

”Hankkeen tavoitteena on, että koneiden valmistajat, maahantuojat, jakelijat ja konevuokraamot tietävät, milloin rakennusalalla käytettävät koneet ovat lainsäädännön asettamien vaatimusten mukaisia ja turvallisia tarkoitetussa käytössä. Ja toimivat tämän tiedon mukaisesti”, Koivisto toteaa.

Työsuojeluviranomaiset valvovat, että työkäyttöön tarkoitettujen koneiden valmistajat, maahantuojat ja jakelijat noudattavat heille asetettuja velvollisuuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Avin valvonta paljasti: myynnissä olevien rakennuskoneiden käyttöohjeissa puutteita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat