NCC korjaa toimistorakennuksen Pasilassa

NCC kunnostaa Helsingin Pasilassa Ratamestarinkatu 9:ssä sijaitsevan toimistotalon, jossa toimivat muun muassa Helsingin hallinto-oikeus, markkinaoikeus ja työtuomioistuin.

NCC:n projektinjohtourakka sisältää julkisivun, vesikaton, pihakannen ja iv-koneiden peruskorjauksen sekä sisäpuolisia huoltokorjaus- ja tilamuutostöitä. Urakan arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2022 alussa, ja kohteen on arvioitu valmistuvan huhtikuun 2023 loppuun mennessä.

”Korjaushankkeen tavoitteena on jatkaa peruskorjausikään tulleen kiinteistön elinkaarta ja parantaa energiatehokkuutta ja sisäolosuhteiden hallittavuutta. Keskeisenä tavoitteena on tilojen terveellisyyden ja turvallisuuden varmistaminen. Julkisivukorjauksessa säilytetään kohteen alkuperäisen arkkitehtuurin ominaispiirteet, mutta yleisilme tulee hieman raikastumaan”, Koy Ratamestarinkatu 9:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Kulju kertoo tiedotteessa.

Hankkeen suunnittelulle ja toteutukselle on asetettu tiukat hiilijalanjälkitavoitteet. Lisäksi tavoitteena on hyödyntää 95 prosenttia kaikesta purku- ja rakennusvaiheen jätteestä muutoin kuin energiana, polttoaineena tai maantäyttöihin.

”Kierrätystavoitteeseen pääseminen tarkoittaa käytännössä tiivistä yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa sekä uudenlaista ajattelua ja selvitystyötä purku-urakoitsijan kanssa. Suurin purkumassa muodostuu betonijätteestä, jonka jatkohyödyntämisen tutkimme erityisen tarkasti”, NCC:n yksikönjohtaja Teemu Tynkkynen sanoo.

”Kiinnitämme huomiota myös uusittavien rakennusosien hiilijalanjälkeen. Kohteessa käytämme muun muassa hiilineutraalia kivivillaa sekä purkuvaiheessa talteen otettua kevytsoraa. Hiilijalanjälki vaikuttaa kohteen kaikkiin hankintoihin jollain tapaa”, Tynkkynen jatkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC korjaa toimistorakennuksen Pasilassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat