Kokeile kuukausi maksutta

Oulun sairaalatyömaalla selvitetään kaukolämpörikon aiheuttamia vahinkoja

Oulun yliopistosairaalan työmaalla selvitellään muutama viikko sitten sattuneen kaukolämpöjärjestelmän laiterikon aiheuttamia vahinkoja.

OYSIn A-rakennuksen kellarissa tapahtui vesi- ja höyryvahinko. Kuva: Juha Sarkkinen

Kaukolämmön korkeapainepumpun ja lämmönvaihtimen välissä olevan liitoskohdan pettäminen aiheutti rakenteilla olevan A-rakennuksen kellariin mittavan vesivahingon. Laiterikon vuoksi rakennuksen kellarikerrokseen pääsi huomattava määrä vettä ja höyryä.

”Asennustyöt olivat tiloissa kesken, joten rikko havaittiin heti. Meni kuitenkin muutama tunti, kun höyry- ja vesivuoto saatiin aisoihin ja sulut päälle”, OYS:in hankkeen ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Tampion mukaan vedet saatiin hallintaan ja poistettua pohjaviemäreiden sekä apuun hankitun tyhjennyskaluston avulla, mutta höyry aiheutti mahdollisesti laajat vahingot.

”Käynnistimme välittömästi rakennuksen vahinkokartoitukset ja kuivatuksen. Kuivaustoimet jatkuvat niin kauan kuin on tarvetta ja voimme varmistaa rakenteiden kuivuuden.”

Parhaillaan käynnissä on erityisesti sähköteknisten laitteiden, kaapeleiden ja sähkökaappien tarkistukset ja vauriokartoitukset. Tilannekuva on selvillä parin viikon kuluttua.

”Kaikki muutkin alueella olevat laitteet tarkistetaan. En halua vielä arvioida mahdollisia vaurioita, mutta olemme varautuneet pahimman skenarion mukaan. Vaikka tilannekuva selviää tarkasti lähiviikkoina, uskomme vielä, että sairaalan käyttöönotto ei viivästy tämän vahingon vuoksi.”

Lue tästä lisää Oulun jättimäisestä sairaalahankkeesta, jonka aikataulua on kiritty vuositolkulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun sairaalatyömaalla selvitetään kaukolämpörikon aiheuttamia vahinkoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat