Kokeile kuukausi maksutta

Premico sopi lähes 150 vuokra-asunnon rakentamisesta

Vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon hallinnoima Premico Asuntorahasto II ky on sopinut yhteensä 148 vuokra-asunnon rakennushankkeista.

Havainnekuva Kruunuvuorenrannan Spektristä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia2
Kuuntele juttu

Skanska rakentaa rahastolle kolmeen viisikerroksiseen rakennukseen yhteensä 83 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Helsingin Kruunuvuorenrantaan. As.oy Helsingin Spektri -nimiseen kohteeseen tulee lisäksi noin 350 neliötä käsittävä vähittäiskaupan tila. Osaksi rakennusten julkisivua ja pihaa tulee valotaidetta. Alueella on imujätejärjestelmä, ja yhtiön autopaikat sijaitsevat erillisessä pysäköintilaitoksessa. Rakentaminen käynnistyy helmikuussa 2022, ja kohteen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 helmikuussa.

Lisäksi Pohjola Rakennus toteuttaa Premicolle Porvoon keskustaan 65 vuokra-asuntoa.

Molemmat hankkeet toteutetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) lyhyellä korkotukilainalla.

Premico on vuokra-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö, joka hallinnoi yli 6000 vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksissa. Premico Asuntorahasto I:n ja II:n omistuksessa on tällä hetkellä yli 1400 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla.

Skanska rakentaa parhaillaan Spektrin viereisellä tontilla myös omaa gryndikohdettaan As.oy Helsingin Kultavenettä, joka valmistuu muutaman kuukauden ennen Spektriä. Kruunuvuorenrannan luoteisosaan rakenteilla olevaan asuinkortteliin syntyy noin 600 uutta asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Premico sopi lähes 150 vuokra-asunnon rakentamisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat