Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritykset varautuvat pahenevaan koronatilanteeseen

Äkillisesti roihahtaneen koronatilanteen vaikutukset työmaiden toimintaan olivat vielä vähäisiä tammikuun alkupuolella. Rakennusyritykset ovat kuitenkin huolestuneita siitä, että tilanne voi muuttua nopeasti ja aiheuttaa ongelmia työvoiman saatavuudessa. Varautumistoimia on siksi kiristetty.

Skanskan työmaalla Helsingin Oulunkylässä työskentelevä kirvesmies Jesse Sarja ei ole huolestunut koronatilanteesta: ”Hyvin pystyy pitämään etäisyyksiä työmaalla, ei ongelmia”. Hänen mukaansa heidän seitsemän hengen runkoporukassaan ei ole ollut yhtään koronatapausta kahden vuoden aikana.

Rakennustyömailla on jo totuttu varautumaan vaihteleviin pandemiatilanteisiin. Sairastumisen riskiä pienennetään Rakennuslehden haastattelemissa yrityksissä esimerkiksi jakamalla työntekijöitä pienempiin porukoihin tai laajentamalla sosiaalitiloja. Lisäksi aikataulutetaan, milloin työporukat saapuvat työmaalle ja pitävät kahvi- sekä ruokataukoja.

Siivousta tehostetaan, ja käytössä on perinteiset rokotus-, turvaväli-, maski- ja hygieniasuositukset, joiden rinnalle on tullut koronan pikatestisuosituksia. Työntekijöille saatetaan myös järjestää rokotuksia, pikatestejä ja parempia hengityssuojaimia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritykset varautuvat pahenevaan koronatilanteeseen”

Viimeisimmät näkökulmat