Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma pysytteli vahvassa kasvussa syys–marraskuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi syys–marraskuussa selvästi, mutta sen kasvu jäi silti hitaammaksi kuin koko talouden palkkasumman kasvuvauhti, ilmenee Tilastokeskuksen tilastoista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi syys–marraskuussa 4,8 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Koko talouden palkkasumma oli syys–marraskuussa 5,4 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Nopeinta palkkasumman kasvu oli yksityisten terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (8,1 %) ja muiden palveluiden (7,5 %) toimialoilla.

Vuosi sitten syys–marraskuussa koko talouden palkkasumma nousi 0,2 prosenttia.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli kuluvan vuoden syys–marraskuussa 6,3 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumma puolestaan oli 4,1 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Vuosi sitten syys–marraskuussa palkkasumma laski yksityisellä sektorilla 0,4 prosenttia ja kasvoi julkisella sektorilla 2,8 prosenttia edellisvuodesta.

Pelkästään marraskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 5,5 prosenttia edellisvuodesta. Marraskuussa yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi 6,3 prosenttia ja julkisen sektorin palkkasumma 3,7 prosenttia edellisvuodesta. Rakentamisessa marraskuun palkkasumma oli 4,0 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä erilaiset lisätyöt (ylityö, yötyö), bonukset ja lomarahat. Palkkaan sen sijaan eivät kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma pysytteli vahvassa kasvussa syys–marraskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat