Kokeile kuukausi maksutta

Uusi puurakenteinen asuinkortteli suunnitteilla Vantaalle

Senaatti-kiinteistöt myy tarjousten perusteella Vantaan Jokiniemessä sijaitsevan tontin, jolla on vireillä asemakaavan muutos asuinkerrostalojen korttelialueeksi. Tontille on suunnitteilla puurakenteisia kerrostaloja, vehreä puistomainen sisäpiha sekä yhteiskäyttöinen asukastila.

Kuva: Tuomas Uusheimo/Keksi

Tontin osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä, ja sen oheismateriaalina olevassa maankäytön suunnitelmassa on rakennusoikeutta noin 13800 kerrosneliömetriä.

Tavoitteena on löytää tontille ostaja, jonka kanssa laaditaan kaavaehdollinen kiinteistökaupan esisopimus. Asemakaavan muutos toteutetaan ostajan, Senaatti-kiinteistöjen ja Vantaan kaupungin kanssa yhdessä kumppanuuskaavoituksena. Lopullinen kiinteistökauppa allekirjoitetaan kaavan vahvistuttua arviolta vuoden 2023 aikana, jonka jälkeen alueen rakentaminen voi alkaa.

Hyvien liikenneyhteyksien äärellä sijaitseva tontti rajautuu länsipuoleltaan Satomäentiehen ja pohjoispuolelta Valkoisenlähteentiehen. Nykyisin tontilla on 1970-luvun lopussa rakennettuja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin opiskelija-asuntoja sekä pysäköintialue. Olemassa olevat rakennukset puretaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi puurakenteinen asuinkortteli suunnitteilla Vantaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat